2019-01-30 08:26:20
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη σε δέκα αγρότες για το μπλόκο στη Νίκαια
Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την “στρατοπέδευση” εκατοντάδων τρακτέρ απ’ όλη τη

Θεσσαλία.

Στους αγρότες έχει ήδη φθάσει κλητήριο θέσπισμα πως είναι κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών! Στο έγγραφο που έφθασε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, διώκονται ήδη 10 αγρότες!

“Συμπεριφέρονται σαν να είναι κυβέρνηση του βουνού. αποφασίζουν και διατάζουν. Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό. Δε μας φοβίζουν” ήταν το πρώτο σχόλιο του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστου Σιδερόπουλου στο Onlarissa.gr

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας σημείωσε από την πλευρά του ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι είναι «πρώτη φορά που μας στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις».


Ο κ. Μαρούδας είπε επίσης ότι στόχος αυτής της ενέργειας είναι να τρομοκρατήσει τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκο, αλλά και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.

«Τέτοιο περιστατικό δεν έχει ξανά συμβεί ούτε από τις πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις σε αυτό το τόπο. Κάποιοι θέλουν να προτείνουν τον πρωθυπουργό για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Εμείς τους προτείνουμε να δοθεί το «Νόμπελ αυταρχισμού». Αυτό που έγινε δεν πρόκειται να μας πτοήσει. Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και αυτό το στρατόπεδο είναι απέναντί μας» είπε ο κ. Μαρούδας.

Για το θέμα ήδη έχει προαναγγελθεί έκτακτη συνέντευξη τύπου στο μπλόκο της Νίκαιας για το απόγευμα της Τετάρτης.

Αραχωβίτης: Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών

Θέση για το περιστατικό της δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας κατά των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, πήρε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση. Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία. Όπως δήλωσα και το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο, η εποχή που ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και την βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και τους δικούς τους κανόνες και ταχύτητες. Μας κάνει εντύπωση βέβαια η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν κρίνουμε το έργο της, παρά μόνο προβληματιζόμαστε».

 πηγή: eleftherostypos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ