2019-01-30 10:32:05
Φωτογραφία για Απάντηση Τσακαλώτου στην κριτική της Ν.Δ. για την έκδοση του 5ετους
«Μετά από την επιτυχία της έκδοσης, συμβούλεψα την αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφερόμενος στην έκδοση του 5ετους ομολόγου. 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί το επιτόκιο υψηλό σε σχέση με αυτό της Πορτογαλίας. «Δυστυχώς, όμως, πριν από την κρίση, η Πορτογαλία είχε μεν προβληματικές κυβερνήσεις αλλά όχι τόσο προβληματικές ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο δυσθεώρητο χρέος, ούτε είχε κυβερνήσεις όπως αυτές της περιόδου 2010-2014 που δεν ολοκληρώσανε προγράμματα, που δεν πέτυχαν καμία ουσιαστική ρύθμιση, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο και, που βγήκανε στις αγορές μία φορά για τα μάτια του κόσμου» τονίζει.

Η κυβέρνηση, σημειώνει, πέτυχε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια έχοντας διευθετήσει το χρέος και έχοντας ανακτήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. «Συνεχίζουμε τη δική μας στρατηγική, η οποία έχει ως βάση την υλοποίηση ενός βιώσιμου σχεδίου για την οικονομία και την κοινωνία» καταλήγει ο Υπουργός Οικονομικών. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ