2019-01-30 21:03:06
Φωτογραφία για Αποχαιρετισμός στο Στρατάρχη Δημόκριτο Ζερβάκη από έναν Έφεδρο Αξιωματικό
Ήταν Φεβρουάριος του 2017 όταν συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη στο Περτούλι , στην περιοχή που κάθε Χειμώνα πραγματοποιήται το σχολείο χειμερινής διαβίωσης της ΣΜΥ.

Είχαμε  πάει μαζί με τους Προέδρους των ΣΕΑΝ Καρδίτσας και Τρικάλων κατόπιν προσκλήσεως του τότε Διοικητή της ΣΜΥ Ταξίαρχου Γ. Λιάκου να ενημερωθούμε για το σχολείο και να παρακολουθήσουμε από κοντά την εκπαίδευση των Υπαξιωματικών μας.

Η πρώτη του κουβέντα με θετική έκλπηξη θα έλεγα ήταν «τι κάνετε εσείς εδώ», η δεύτερη «αγαπώ τους Έφεδρους Αξιωματικούς, σας περιμένω στο γραφείο μου στην 1η Στρατιά να τα πούμε καλύτερα».

Από τότε πέρασε πολύς καιρός, κύλισε αρκετό νερό στο αυλάκι. Οι εθυμοτιπικές επισκέψεις  στην 1η Στρατιά και οι φιλοφρονήσεις αντικαταστάθηκαν από αλλεπάλληλες επισκέψεις εργασίας όπου συζητήθηκαν προβλήματα, δόθηκαν λύσεις, προγραματίστηκαν δράσεις.


Ενδεικτικά αναφέρω :

1.       Την καταλυτική βοήθεια του Στρατάρχη στην διοργάνωση του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών στη Λάρισα, τον Μάρτιο του 2017 με συμμετοχή 300 Συνέδρων.

2.       Την διοργάνωση της Ημερίδας για την «Εφεδρεία και Εθνοφυλακή», στη Λάρισα τον Νοέμβριο του 2017

3.       Την  διάθεση Λεωφορείου για την μετάβαση των Έφεδρων Αξιωματικών της Λάρισας στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσουν την  τελετή λήξης του «Έτους  Εφεδρείας και Εθνοφυλακής» τον Δεκέμβριο του 2017

4.       Την πρόσκληση Εφέδρων Αξιωματικών στην άσκηση κατασκευής πλωτής γέφυρας στον Πηνειό τον Μάιο του 2018

Πολλά ακόμη θα μπορούσα να αναφέρω μικρά και μεγάλα για αυτά τα δύο χρόνια όμως όλα αυτά είναι λίγα. Μιλάνε οι τέσσερεις δεκαετίες  ευδοκοίμου υπηρεσίας που αφιέρωσε στον Ελληνικό Στρατό και την Πατρίδα!

Στρατηγέ, νιώθω ευτυχής που σας γνώρισα, που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί σας. Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητά σας , στη διαχείρηση των δικών μας ταπεινών αιτημάτων και επιδιώξεων,  εύχομαι να μείνει ως θετική παρακαταθήκη  για τους επόμενους Διοικητές.

Σας εύχομαι υγεία, οικογενειακή ευτυχία και καλή επιτυχία σε όποιον στόχο βάλετε στη ζωή σας.

Μιχαήλ  Φωκάς

Μέλος ΚΔΣ ΑΠΟΕΑ

Μέλος ΔΣ ΣΕΑΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΦΠΖ
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ