2019-01-31 12:04:50
Φωτογραφία για Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group
Έξοδος στις αγορές και κατώτατος μισθός 

Η Ελλάδα, αν και δεν είναι στην επίσημη ατζέντα του EuroWorking Group, το οποίο συνεδριάζει σήμερα, όμως, στο περιθώριο των συζητήσεων θα βρεθούν μια σειρά θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στη σημερινή συνεδρίαση του EwG, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της έκδοσης πενταετών ομολόγων και τις προσπάθειες επανόδου του ελληνικού δημοσίου στις αγορές. Αναμένεται, όμως, να δεχθεί και συστάσεις για επιτάχυνση στον ρυθμό υλοποίησης των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, εάν δεν θέλει η ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απώλειας του οροσήμου της 11ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης των 644 εκατ. ευρώ από SMPs και ANFAs.

Η συνεδρίαση που πραγματοποιείται σχεδόν μια εβδομάδα από την αποχώρηση των επικεφαλής των Θεσμών από την Αθήνα, όπου είχαν έρθει στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές των Βρυξελλών θεωρούν ότι ναι μεν το μέτρο έπρεπε να ληφθεί, καθώς θα βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας, όμως, φέρεται να διαφωνούν με το ποσοστό της αύξησης το οποίο είναι μεγαλύτερο από το ύψος των εισηγήσεων το οποίο ανερχόταν στο 5%-10%. Θεωρούν ότι το 11% είναι μεγάλο καθώς δεν συνδέεται με την αύξηση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ