2019-01-31 16:42:20
Φωτογραφία για Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη χοληστερόλη σου;
Η καθημερινή γυμναστική και μια ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να ελέγχεις τα επίπεδα της χοληστερίνης σου.

Γυμναστική και διατροφή μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και ανθρώπους χωρίς τη γενετική προδιάθεση να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερίνης τους, σύμφωνα με τη Stacey Pence, γενική διευθύντρια του Ohio State University Wexner Medical Center. Ποιες είναι, όμως, οι τροφές που βοηθούν με τη χοληστερίνη;

Πιο συγκεκριμένα, συνίσταται μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά, όπως και από ξηρούς καρπούς, από δημητριακά και τους σπόρους τους, αλλά και από όσπρια ώστε να αυξήσεις τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Παρ’ όλο που δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διατροφή για να ακολουθήσεις, υπάρχουν, σύμφωνα με έρευνες, συγκεκριμένα φαγητά που μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών ασθενειών, καθώς μειώνουν το LDL (κακό επίπεδο χοληστερόλης) και ταυτόχρονα αυξάνουν το HDL (καλό).


Οι τροφές αυτές, που είναι αρκετά γευστικές και εξεζητημένες, σύμφωνα με την Pence, το The New American Diet και έρευνες είναι οι εξής:

Μακαρόνια: Τα μακαρόνια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον έλεγχο των επιπέδων της ινσουλίνης και ταυτόχρονα μειώνουν το LDL και τα τριγλυκερίδια. Σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard αποδείχθηκε ότι αυτοί που τρώνε προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως μακαρόνια, ζυγίζουν κατά μέσο όρο 2,5 κιλά λιγότερο.

Ομελέτα: Τα αβγά αυξάνουν τα καλά επίπεδα της χοληστερόλης, δηλαδή το HDL, χωρίς να αυξάνουν ταυτόχρονα και τα αρνητικά (LDL), με βάση έρευνα της Journal of Nutrition. Ακόμα, όσοι τρώνε αβγά και ιδιαίτερα τον κρόκο, τείνουν να έχουν περισσότερη ενέργεια και φαίνεται να έχουν χάσει κατά 65% περισσότερα κιλά, χωρίς καμία επίπτωση στο συνολικό επίπεδο της χοληστερίνης.Χάμπουργκερ (βόειο κρέας που έχει τραφεί από χόρτα): Για τη σωστή ισορροπία και την υγεία της καρδιάς συνίσταται μια διατροφή με τη σωστή αναλογία ωμέγα-3 έως ω-6 λιπαρών οξέων. Το βόειο κρέας που έχει τραφεί με χόρτα είναι κατά 1:3 με την αναλογία ωμέγα-3 προς ωμέγα-6, δηλαδή κοντά στην αναλογία που βρίσκεται στα περισσότερα ψάρια. Ακόμα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε!Αμύγδαλα: Όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μειώνουν και τη θερμιδική τους πρόσληψη από άλλες ανθυγιεινές πηγές τροφίμων, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, όπως ο μεταβολισμός των λιπιδίων και τα επίπεδα χοληστερόλης.Edamame: Ή αλλιώς τα φρέσκα πράσινα φασολάκια στο λοβό του φυτού της σόγιας. Είναι ευρέως διαδεδομένα ειδικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα και έχουν φτάσει έως τη δυτική κουζίνα. Χάρη στα χαμηλά λιπαρά και στη μεγάλη τους περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη σόγιας αποτελούν ιδανική τροφή για εκείνους που «προσέχουν». Ακόμα, έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, λόγω της αντιοξειδωτικής ικανότητας της σόγιας!Μαύρη σοκολάτα:Σύμφωνα με έρευνες, η μαύρη σοκολάτα, που για πολλούς είναι πιο γευστική από την γάλακτος, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, κατεβάζει την υψηλή αρτηριακή πίεση, μειώνει την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο της εμφάνισης θρόμβων στο αίμα. Τέλος, αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Πίτσα με αντζούγιες:Ο συνδυασμός της αντζούγιας με το σκόρδο κάνει την εν λόγω πίτσα ιδιαίτερα ξεχωριστή και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα ψάρια είναι γεμάτα με μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, ο σίδηρος, το ιώδιο και το σελήνιο που λειτουργούν ως συμπαράγοντες για τη βελτίωση και τη μείωση της χοληστερόλης.Κόκκινα φασόλια:Είναι γνωστό ότι τα φασόλια βοηθούν στην καταπολέμηση υψηλών επιπέδων χοληστερίνης. Ωστόσο, τα κόκκινα φασόλια είναι πλούσια σε διαλυτές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνεις περίπου πέντε έως 10 γραμμάρια διαλυτής ίνας την ημέρα για τη μείωση της LDL.

Πηγή: Δανάη Πάλμου  - ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ