2019-02-02 10:45:30
Φωτογραφία για Αλλαγή φρουράς στο ΓΕΣ από τον Στρατηγό Στεφανή στον Αντιστράτηγο Καμπά
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ηχηρό μήνυμα ενότητος αλλά και αποτροπής

Με ένα τελευταίο ηχηρό μήνυμα ενότητος αλλά και αποτροπής ο μέχρι πρότινος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά από 2 χρόνια αρχηγείας και 42 συνολικώς στο στράτευμα, παρέδωσε σήμερα τα καθήκοντά του στον νέο Αρχηγό Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά (Τάξεως ΣΣΕ/1983) στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής. 

Κατά την ανάγνωση της τελευταίας του Ημερήσιας Διαταγής ο απελθών, επίτιμος πλέον Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε μεταξύ άλλων την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, τονίζοντας ότι «διακατέχεται από πνεύμα νικητή και αποτελεί δύναμη αποτροπής». Και πρόσθεσε: «Η πορεία του αξιωματικού καταξιώνεται στις μονάδες και εκεί όπου υπάρχει απειλή», και τόνισε ότι αυτός είναι ο λόγος που τα στελέχη του Στρατού Ξηράς κατατάσσονται στον Στρατό. «Γι αυτό διαλέξαμε τη ΣΣΕ, για να είμαστε οδηγοί στους αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικώς ο πρώην Αρχηγός. Ο ίδιος αφού σημείωσε ότι «η αποτροπή ενισχύθηκε έτι έτι περαιτέρω», δήλωσε «σταθερά προσηλωμένος στην Πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις».


Από την πλευρά του ο νέος Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς κατά τη δική του πρώη Ημερήσια Διαταγή της 1ης Φεβρουαρίου αναφέρθηκε στον ρόλο του Στρατού στην εποχή μας.

«Ο Στρατός θα αποτελεί εργαλείο αποτροπής, επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την προάσπιση της πατρίδας στην σύρραξη, αν αυτό χρειαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικώς, προσθέτοντας ότι ο Στρατός Ξηράς θα πρέπει να εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητος και να εξασφαλίζει την πατρίδα από κάθε ξένη επιβουλή.

Στην τελετή παρέστησαν ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, Επίτιμοι Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΕΘΑ, και άλλοι. Το παρόν στην τελετή έδωσε και ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ενώ από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας οι πρώην ΥΦΕΘΑ Αθ.Δαβάκης και Αντιστράτηγος ε.α.Καράμπελλας και άλλοι.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ