2019-02-04 09:30:03
Φωτογραφία για Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής
Με θέμα ημερησίας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση «για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν» συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κανονισμού του κοινοβουλίου.

Με φόντο τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι «υποκύπτει σε εκβιασμούς» ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι η συνεδρίαση αφορά στην ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι σε αλλαγή στις συνθέσεις και την οντότητα των κοινοβουλευτικών ομάδων. «Αυτό δεν συνιστά αλλαγή του κανονισμού» δήλωσε στον «Αθήνα 984», ενώ για την παρέμβασή του για τη μη παραίτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Βούτσης την απέδωσε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν έως το τέλος της εβδομάδας για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο, όπως είπε, της ευταξίας της σειράς των πραγμάτων στη Βουλή. 


Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «προσπαθεί να κρατά τον θεσμικό ρόλο του και τα όριά του» και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης μίλησε για «παροχέτευση διαρροών, ψευδών, εκβιασμών και απειλών, που όχι μόνο δεν βοηθούν το πολιτικό σύστημα, αλλά αντιθέτως το υπονομεύουν».

Βολές από τον Κ. Μητσοτάκη

Μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση στη Λαμία, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, προειδοποιώντας πως «τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο είναι απειλή για την κοινοβουλευτική τάξη». «Προκαλεί θλίψη ο Πρόεδρος της Βουλής γιατί αντί να περιοριστεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του αναζητά κλωστή για να μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει πως «είναι μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μια δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς».

Φώφη Γεννηματά: Ύποπτες συμφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Για «ύποπτες συμφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλώντας χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ. «Θέλω να ελπίζω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θα συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού με αντάλλαγμα τη σιωπή του κ. Καμμένου, γιατί αυτό θα είναι ένα στίγμα στην πολιτική του διαδρομή» είπε, προσθέτοντας ότι «η χώρα βιώνει συνθήκες παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ