2019-02-05 16:05:42
Φωτογραφία για (Δεν) ενδιαφέρεται πια κανένας για το SURVIVOR;
Το Survivor επέστρεψε, αλλά ποιον ενδιαφέρει πια; Κάθισα και σκέφτηκα μερικούς καλούς λόγους

που το Survivor έπρεπε να κάνει χρόνια να επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση.

- Αναμφίβολα, ό,τι παίζει μετά από ένα έπος κάποια στιγμή καταντά σκιά του εαυτού του. Ο κύκλος του 2017 ήταν πραγματικά ένα τηλεοπτικό παράδοξο με τον Ντάνο ακόμη και σήμερα να φαντάζει «ιερό τέρας» επιβίωσης. Χωρίς Ντάνο και με τέσσερις κύκλους επιβίωσης να έχουν παίξει σε διάστημα δύο ετών, δεν αντέχεις τη λάσπη ούτε στιγμή.

- Χωρίς celebrities το Survivor επιστρέφει στο γνωστό «πεθαμένο» format του στο MEGA. Αυτή τη στιγμή ο μόνος λόγος να δεις το reality είναι ο Τανιμανίδης και όποια περίεργη λέξη μπορείς να ακούσεις από το στόμα του, όπως «πάζελ», «καφετερία», και πάει λέγοντας. Φαίνεται πως ο ΣΚΑΪ ή ο Acun δεν έμαθε από το λάθος του Nomads να μη βάλει κανένα πραγματικά αναγνωρίσιμο παίκτη στο reality ,και τώρα έχει 15 μέτριους άγνωστους παίκτες που βαριέσαι να τους γνωρίσεις καν.


- Μα καλά, ποιος σκέφτηκε πως το «Ελλάδα VS Τουρκία» ήταν η καλύτερη επιλογή για το β' μισό της σεζόν του 2019; Δεν μένω στα προφανή ή στα περί πατριωτισμού, μένω σε ένα εύρημα που είδαμε για πρώτη φορά πριν πολλά πολλά χρόνια, δεν μας άρεσε, δεν έκανε ιδιαίτερη επιτυχία, και ξεχάστηκε ανά τους αιώνες.

- Το Survivor αφού τα τελευταία δύο χρόνια αποτέλειωσε κάθε τηλεοπτικό αντίπαλο και με τρόπο που κανείς δεν υπολόγιζε – δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι σήμερα αγωνιστικό ριάλιτι να παίζει πέντε (!) φορές την εβδομάδα – έκανε τα κανάλια να αποφασίσουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Έτσι, τόσο το MasterChef όσο και το Your Face Sounds Familiar στο είδος τους είναι πολύ καλύτερες επιλογές από μία χιλιοειπωμένη διεκδίκηση μιας σοκολάτας ή ενός μπέργκερ!

- Μένοντας στον ανταγωνισμό, η εμμονή του ΣΚΑΪ να βγάζει συνέχεια εθιστικά ριάλιτι πέρα από ομοειδή προϊόντα δημιούργησε και μία τάση προς τη μυθοπλασία, ως απάντηση στη «φτήνια» της εποχής. (Μας αρέσει η λέξη, αλλά να παραδεχθούμε πως το Survivor δεν είναι καθόλου φθηνό προϊόν). Έτσι, ο ανταγωνισμός δεν περιορίζεται σε άνευρες εκπομπές αλλά επεκτάθηκε σε καλές σειρές που κάθε άλλο παρά αδιάφορες είναι.

- Όπως έχω ξαναγράψει, ο ΣΚΑΪ επιμένει να βγάζει ξανά και ξανά ακριβά show/ reality με μία δεκάδα ανθρώπων που ανακατεύονται σαν τράπουλα δημιουργώντας μία ανούσια συνήθεια που μπορεί να έχει κάποια καλά (Καπουτζίδης, Τανιμανίδης, Σπυροπούλου) αλλά έχει και δεκάδες ανιαρά στοιχεία με κύριο αυτό της επανάληψης. Όπως πιστεύεις ότι οι κριτές του Voice πέφτουν σε χειμερία νάρκη με το τέλος κάθε κύκλου και ξυπνούν στην αρχή του επόμενου, έτσι και το Survivor πιστεύεις ότι ξεκινά για να τελειώσει σαν σεζόν σε κρατική κατασκήνωση.

- Και ας μάθουμε επιτέλους σε μία μερίδα τηλεθεατών πως το Survivor, όπως και κάθε σκληρό reality, δεν είναι ψυχαγωγία. Είναι ένα άγριο τηλεοπτικό σποτ που δεν συγκρίνεται με την όποια καλλιτεχνική δημιουργία μπορεί να περιέχει ένα show με μουσική και υποκριτική, ή φυσικά ένα reality τραγουδιού και μαγειρικής. Το να βλέπεις non stop τρία χρόνια «επιβίωση» είναι απλώς... κάψιμο.

Αν είσαι φανατικός, δες το. Αν είσαι εργαζόμενος στο κανάλι, υποστήριξέ το. Αν είσαι οποιοσδήποτε άλλος, βρες κάτι πιο αξιόλογο να δεις τα βράδια σου.

Πηγή:Yupiii - Κωνσταντίνος Αντωνάτος

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ