2019-02-06 07:10:17
Φωτογραφία για Πυρ & μανία στο Κέντρο Υποδοχής Ορεστιάδας από ανήλικους μετανάστες
Ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα χθες (05/02) στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν ομάδα 5 με 10 ανήλικων μεταναστών

ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές στο χώρο, σπάζοντας τζάμια και κάνοντας ζημιές.

Οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν φιλοξενούνται στην πτέρυγα ανηλίκων, και αιτία των επεισοδίων ήταν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης, όσο και η ταχύτητα στις διαδικασίες ταυτοποίησης και χορήγησης ασύλου, που για τους ανηλίκους διαρκεί περισσότερο χρονικά, αφού δεν υπάρχει κάποια δομή φιλοξενίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 4 το μεσημέρι, και αργότερα η ίδια ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε ένα κοντέινερ, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, και ευτυχώς ούτε η πυρκαγιά ούτε τα επεισόδια έλαβαν μεγαλύτερη διάσταση.

Το περιστατικό αυτό, αποτελεί μόνο ένα δείκτη των διαστάσεων που έχει λάβει το μεταναστευτικό στον Έβρο, αλλά και της αδυναμίας διαχείρισης του φαινόμενου σε τοπικό επίπεδο από τις αποδυναμωμένες μονάδες αστυνομικών και συνοριοφυλάκων.

Να σημειωθεί πως στο ΚΥΤ Φυλακίου φιλοξενούνται 120 ανήλικοι, 11 σε κάθε κοντέινερ, ενώ έχουν υπάρξει και περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας.

e-evros.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ