2019-02-06 20:59:52
Φωτογραφία για Τον κρέμασε ο Πασχαλάκης
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει ένα σκορ ασφαλείας ενόψει του επαναληπτικού στην Τούμπα, αλλά τελικά έχασε με 2-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στο πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Δικέφαλος ήταν σαφώς ανώτερος, προηγήθηκε με 0-1, αλλά στο τέλος ολιγώρησε και τελικά δέχθηκε την ανατροπή.

Υπό δυνατή βροχή ξεκίνησε το παιχνίδι, το οποίο είχε δυνατές μονομαχίες αλλά και σχετικά καλό ρυθμό. Οι δυο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά αλλά με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και είναι πιο επικίνδυνος στις επιθέσεις του. Στο 5′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία, όταν μετά από ωραία κάθετη του Ολιβέιρα, ο Λημνιός αστόχησε με σουτ εντός περιοχής, ενώ λίγο άουτ πέρασε νέο σουτ του Λημνιού στο 17′, αυτή τη φορά εκτός περιοχής. Ο Δικέφαλος, παρά το γλιστερό τερέν είχε καλή κυκλοφορίας της μπάλας με μεγάλα ποσοστά κατοχής, και προσπαθούσε να αναπτυχθεί τόσο από τις πτέρυγες, όσο και από τον άξονα με Ολιβέιρα και Πέλκα
. Στο 26′, ο Ίνγκασον παραλίγο να χριστεί σκόρερ με κεφαλιά που εξουδετέρωσε ενστικτωδώς. Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, όπως όμως και το αποτέλεσμα καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά την αντίπαλη εστία. Ο Πανιώνιος παρέμενε σχεδόν ακίνδυνος μην έχοντας καμιά τελική στο πρώτο 45λεπτο, έναντι τεσσάρων του ΠΑΟΚ και την κατοχή να βρίσκεται στο 33%-67%. Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για να ανοίξει το σκορ. Ο Ενρίκε προσπάθησε με δυο τελικές που έφυγαν άουτ στο 49′ με κεφαλιά και στο 51′ με σουτ. Τελικά ήρθε ο Σφιντέρσκι για βα δώσει τη λύση στο 57′. Ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κότνικ υπολόγισε λάθος και ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία κάνοντας το 0-1. Στο 63′, ο Μίσιτς πέρασε στη θέση του Σάκχοφ και λίγο αργότερα ο Ελ Καντουρί αντί του Πέλκα. Στο 74′, ο Πανιώνιος, στην πρώτη τελική του προσπάθεια, βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Ο Τσιλούλης κέρδισε τη μάχη με τον Γιαννούλη, έκανε τη σέντρα και ο Ντουρμισάι με πλασέ εξ επαφής έγραψε το 1-1. Στο 80′ μπήκε και ο Άκπομ αντί του Ενρίκε, με τον Λουτσέσκου να γυρίζει το σύστημά του 4-4-2. Στο 83′, ο Σφιντέσκι λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 87′, ο Σπιριντόνοβιτς έκανε ωραίο πλασέ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ, την ώρα που ο Πανιώνιος πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο διεκδικώντας τη νίκη. Τελικά αυτό έγινε στο 91′, μετά από ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη. Μετά σέντρα-φάουλ του Σπιριντόνοβιτς, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δε βρήκε την μπάλα στην έξοδό του, και ο Σταυρόπουλος έκανε το τελικό 2-1.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ