2019-02-06 22:20:25
Φωτογραφία για Ηλεία: Ξανάγινε... λίμνη η Αγουλινίτσα
Πλημμυρισμένες εκτάσεις, στάβλοι και βοσκοτόπια στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσα -

Εξαγριωμένοι οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν την περιουσία τους να έχει πλημμυρίσει

Λίμνη έγινε ξανά η Αγουλινίτσα,καθώς από τα νερά των βροχών έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις, στάβλοι και βοσκοτόπια.

Όπως αναφέρει και το ilialive.gr, που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες, οι κτηνοτρόφοι από το Επιτάλιο έως το Κ. Σάμικο είναι εξαγριωμένοι που βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται, κι ενώ το αντλιοστάσιο στο Επιτάλιο υπολειτουργεί.

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και πέρυσι. Όμως, φέτος η κατάσταση έγινε χειρότερη, καθώς όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι, μέσα από το αποστραγγιστικό δίκτυο της περιοχής, έφτασαν μεγάλοι όγκοι νερού από τη λίμνη Καϊάφα που υπερχείλισε τις προηγούμενες ημέρες Σύμφωνα με κτηνοτρόφους το αντλιοστάσιο είχε τραβήξει μέσα σε μια εβδομάδα όλα τα νερά της λίμνης, όταν την αποξήραναν και τώρα δεν μπορεί «να τραβήξει ούτε ένα αυλάκι».


Μάλιστα, δεν λείπουν και οι φωνές που θεωρούν ότι η λίμνη πιθανόν να μην καλλιεργηθεί φέτος, καθώς χρειάζονται 2-3 μήνες για να τραβηχτούν τα νερά και να στεγνώσουν τα εδάφη, πριν οργώσουν τα τρακτέρ. Επί της ουσίας, θεωρούν την καλλιεργητική περίοδο χαμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αγρότες και τις οικογένειές τους.

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο βοηθός Περιφερειάρχη Παναγιώτης Πλατανιάς όπου αφού είδε τις πλημμυρισμένες εκτάσεις και το πρόβλημα που υπάρχει απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας για την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος στο αντλιοστάσιο Επιταλίου.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ