2019-02-07 13:17:32
Φωτογραφία για Νέο νησί «μυστήριο» ερευνά η Nasa [Βίντεο]
Ένα νησί «μυστήριο» που αναδύθηκε το 2015 έπειτα από ηφαιστειακή έκρηξη έχει μπει στο μικροσκόπιο έρευνας από επιστήμονες της NASA.

H μυστηριώδης έκταση γης εμφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2015 στα Νησιά Τόνγκα, και βρίσκεται ανάμεσα στο Χούνγκ Τόνγκα και το Χαπάι Τόνγκα.

Περιγράφοντας τα συμπεράσματά τους σε μια ειδική έκθεση, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι αυτό το νέο νησί, το οποίο καν δεν έχει ακόμη ονομαστεί επίσημα, «είναι ένα από τα τρία νησιά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 150 χρόνια, τα οποία επιβίωσαν πολύ περισσότερο από τα διαβρωτικά κύματα του ωκεανού εδώ και λίγους μήνες», προσθέτοντας ότι συνεχίζει να αντέχει παρά τα σημάδια διάβρωσης.

Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν, επίσης, στην ύπαρξη βλάστησης στο νησί, ενώ σημείωσαν πως στην επιφάνειά του υπάρχει ακόμη μαύρο χαλίκι από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ερευνητές επεξεργάζονται τα δεδομένα που έχουν αποκτήσει σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν ένα πιο ρεαλιστικό τρισδιάστατο μοντέλο του νησιού και να προσπαθήσουν να υπολογίσουν ακριβώς πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει.

https://tvxs.gr/news/kosmos/neo-nisi-mystirio-ereyna-i-nasa-binteo
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ