2019-02-08 17:03:31
Φωτογραφία για Σωματότυπος «μήλο»: Τι πρέπει να τρώτε και τι να αποφεύγετε;
Ένας από τους επικρατέστερους σωματότυπους είναι ο σωματότυπος «μήλο», όπου το λίπος αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Αν, όμως, το σωματικό λίπος «προτιμά» συγκεκριμένα σημεία, αυτό αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι που σίγουρα δεν πρέπει να αγνοήσετε! Και αυτό γιατί ακόμη κι αν ο δείκτης μάζας σώματός σας βρίσκεται μέσα στα όρια του φυσιολογικού, η υγεία σας ίσως βρίσκεται σε κίνδυνο αν έχετε την τάση να συσσωρεύετε το περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «JAMA», τα οποία βασίστηκαν σε περισσότερους από 430.000 ανθρώπους, όσοι ανήκουν στο σωματότυπο «μήλο», δηλαδή έχουν αρκετό κοιλιακό λίπος, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο και διαβήτη, ενώ επίσης έχουν σε γενικές γραμμές υψηλότερη πίεση και χοληστερίνη σε σύγκριση με όσους ανήκουν στο σωματότυπο «αχλάδι».


Τι να τρώτε

Βάλτε στο πιάτο σας τα «καλά» λιπαρά, δηλαδή τα μονοακόρεστα και τα Ω-3, καθώς προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, σας βοηθούν να τρώτε λιγότερο μέσα στην ημέρα, συμβάλλουν στη μείωση του ποσοστού λίπους στην κοιλιά και ταυτόχρονα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και διαβήτη. Τροφές που παρέχουν καλά λιπαρά είναι μεταξύ άλλων το αβοκάντο, ο σολομός, τα καρύδια, οι σπόροι chia και το φιστικοβούτυρο.

Τι να αποφεύγετε

Καλό είναι να αποφεύγετε την υπερβολική πρόσληψη υδατανθράκων, κυρίως των επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως τα γλυκά, τα λευκά μακαρόνια και το λευκό ψωμί. Φροντίστε οι υδατάνθρακες να μην καταλαμβάνουν πάνω από το 40% των ημερήσιων θερμίδων σας και να προέρχονται κυρίως από τα προϊόντα ολικής άλεσης (ψωμί και μακαρόνια), το καστανό ρύζι, τη βρόμη και το πλιγούρι.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ