2019-02-09 19:36:19
Φωτογραφία για Σκόρδο: Ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό
Για τους περισσότερους το σκόρδο είναι μια τροφή που δεν χαίρει εκτίμησης και αυτό συμβαίνει λόγω το έντονου αρωματικού στοιχείου και λόγο έλλειψης γνώσεων, σχετικά με τα οφέλη και τις θεραπευτικές ιδιότητες που παρέχει στον οργανισμό. Το σκόρδο είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο, αφού έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην προστασία το ανθρωπίνου σώματος, από βακτήρια και ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλοντας στη ρύθμιση της εντερικής χλωρίδας.

Πλούσια η ιστορία του, αφού είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι καλλιεργείται 5000 χρόνια πριν, από Άραβες, Εβραίους, Έλληνες, Ασσύριους, Ρωμαίους και Αιγύπτιους. Όλοι αυτοί οι λαοί και πολλοί ακόμη, το χρησιμοποίησαν στη διατροφή τους από αρχαιοτάτων χρόνων.

Για να αποκομίσουμε μεγαλύτερα οφέλη στον οργανισμό, πρέπει να το καταναλώσουμε ωμό και όσο είναι δυνατόν, κατά τις πρωινές ώρες με άδειο στομάχι. Αυτή η πρωινή συνήθεια, βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία πολλών παθήσεων. Συμβάλει στην τόνωση και ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και αυξάνονται οι αντιβιοτικές ιδιότητες που έχει η συγκεκριμένη υπερτροφή.


Είναι φυσικό αντιβιοτικόΑποδεδειγμένα πλέον πως έχει εκπληκτικές ικανότητες στη θεραπεία των μυκητιάσεων, των λοιμώξεων, του κρυολογήματος, της γρίπης και πολλών ακόμη παθήσεων. Αν πιέσετε ή ψιλοκόψετε μια σκελίδα, απελευθερώνεται η ουσία αλισίνη (allicin) και είναι εκείνη που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα και την έντονη γεύση. Είναι επίσης, η ίδια ουσία που δίνει στο σκόρδο βακτηριοστατική δράση και συμβάλει στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έχει πλούσια περιεκτικότητα σε ακόμη περισσότερα θρεπτικά συστατικά, που είναι χρήσιμα για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών σε μια σκελίδα:

Βιταμίνες C, D και ΒΦωσφορικό και θειικό οξύΜαγνήσιοΣελήνιοΚάλιοΝάτριοΑντιοξειδωτικάΠερισσότερα από 400 ανόργανα συστατικά Το σκόρδο και τα οφέλη στην υγείαΑποτρέπει την απόφραξη των αρτηριών.Μειώνει την κακή χοληστερίνη.Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.Σκοτώνει τα βακτήρια.Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις.Μειώνει τα τριγλυκερίδια και αποτρέπει την αθηροσκλήρωση.Μειώνει την αρτηριακή πίεση.Παρέχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.Λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του κρυολογήματος.Ενισχύει τη θεραπεία των διαταραχών του νευρικού συστήματος.Καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.Δρα ως αντιπηκτικό και προλαμβάνει την πήξη του αίματος σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις. Έτσι βοηθά στη μείωση κινδύνου, καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου.Αυτή ήταν η λίστα με τα οφέλη που έχει το σκόρδο στην υγεία και αυτοί ήταν κάποιοι σημαντική λόγοι, για να το εντάξετε σήμερα κιόλας στη διατροφή των παιδιών σας και τη δική σας.

votanonkipos.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ