2019-02-10 11:03:24
Φωτογραφία για Μία παλιά οικογενειακή συνταγή την έκανε πολυεκατομμυριούχο!
Υπάρχουν κάποιες ιστορίες που μοιάζουν περισσότερο με σενάριο ταινίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Όπως η ιστορία της Ιαπωνέζας Hiroe Tanaka, για παράδειγμα, που ανακάλυψε τυχαία μία συνταγή του πατέρα της λίγο μετά τον θάνατο του, η οποία όχι μόνο την ενέπνευσε να ανοίξει μια αλυσίδα εστιατορίων, αλλά την έκανε πολυεκατομμυριούχο!

Η Hiroe Tanaka, που λέτε, έχασε τον πατέρα της σε ηλικία 21 ετών και μαζί του νόμιζε ότι έχασε και την απίθανη συνταγή του για kushikatsu -κάτι σαν την ιαπωνική εκδοχή για σουβλάκια ή αλλιώς κρέας ή λαχανικά περασμένα σε ξυλάκια, παναρισμένα και τηγανισμένα. Ήταν από τα αγαπημένα της φαγητά και ο πατέρας της είχε ξοδέψει πολύ χρόνο στο να τελειοποιήσει τη συνταγή του.

Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, η ίδια προσπάθησε να φτιάξει τη συνταγή του πατέρα της, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ασχολήθηκε με την εστίαση. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα εστιατόρια όπου δούλευε, όμως τότε ήταν που συνέβη και το θαύμα, μιας και μαζεύοντας κάποια πράγματα βρήκε τη χειρόγραφη συνταγή του πατέρα της για kushikatsu, με αναλυτικές σημειώσεις και διορθώσεις.


Αυτή η μοναδική ανακάλυψη ήταν που μετέτρεψε την Hiroe Tanaka από υπάλληλο μερικής απασχόλησης σε πρόεδρο εταιρείας! Αφού, λοιπόν, δοκίμασε τη συνταγή και ήταν απολύτως επιτυχημένη, άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο με kushikatsu σε μία ήσυχη περιοχή έξω από το κέντρο του Τόκιο. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη -δημιουργούνταν ουρές απ’ έξω- ώστε σύντομα άνοιξε και δεύτερο και τρίτο εστιατόριο, ενώ πλέον η εταιρεία αριθμεί 146 καταστήματα σε όλη την Ιαπωνία συν ένα στη Χαβάη και σχεδιάζουν να ανοίξουν δεκάδες ακόμη τα επόμενα χρόνια! Αυτό κι αν είναι success story!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ