2019-02-11 08:55:54
Φωτογραφία για Στροφή προς τα αριστερά από το SPD με παροχές και υποσχέσεις
Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες προτείνουν την παράταση του επιδόματος ανεργίας για

τους πολίτες άνω των 50 χρόνων, την αύξηση των παροχών για τους ανέργους που συντηρούν οικογένεια και την αύξηση τους κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ την ώρα, από τα 9 που ισχύουν σήμερα

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) παρουσίασε την Κυριακή το πρόγραμμά του που περιλαμβάνει περισσότερες παροχές σε ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Γερμανίας. Μετά την εκλογική του πανωλεθρία και την επικράτηση της Άνγκελα Μέρκελ και των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών τα τελευταία 14 χρόνια, το SPD προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές του Σοσιαλιστή, πρώην Καγκελαρίου, Γκέρχαρντ Σρέντερ, οι οποίες θεωρούνται απο μερίδα του κόμματος ως «υπερ - φιλελεύθερες».

Οι προτάσεις του συγκυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο του μεγάλου συνασπισμού που κυβερνά αυτή τη στιγμή της Ομοσπονδία, είναι αδύνατον να εγκριθούν από το άλλο κόμμα του συνασπισμού, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο δεν ήταν εξαρχής αυτός ο στόχος του SPD. Οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν εν όψει των τοπικών εκλογών στη Βρέμη, το Βρανδεμβούργο, τη Θουριγγία και τη Σαξονία.


Στα εν λόγω γερμανικά κρατίδια το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται είτε στη δεύτερη είτε στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων, ενώ οι Πράσινοι καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά τους εδώ και πολλά χρόνια.

Στο πρόγραμμά τους οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες προτείνουν την παράταση του επιδόματος ανεργίας για τους πολίτες άνω των 50 χρόνων, την αύξηση των παροχών για τους ανέργους που συντηρούν οικογένεια και την αύξηση τους κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ την ώρα, από τα 9 που ισχύουν σήμερα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ