2019-02-12 18:08:38
Φωτογραφία για Τοποθετήσεις Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη  Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδου για την αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος
Η συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση έχει ιδιαίτερη σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ιδιαίτερα μάλιστα η προτεινόμενη αναθεώρηση του Άρθρου 3 του Συντάγματος.

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής η πρώτη φάση της συζήτησης θα ολοκληρωθεί τελικά την Πέμπτη, αντί αύριο, Τετάρτη, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ήδη κατά τη συζήτηση υπήρξαν τοποθετήσεις βουλευτών για την αναθεώρηση του Άρθρου 3. Συγκεκριμένα:

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, απέδωσε επικοινωνιακό χαρακτήρα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, σχετικά με τις Σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έστω και φεύγοντας, με την πρότασή του για το άρθρο 3 του Συντάγματος, προσπαθεί να πλήξει τον πυρήνα των παραδόσεων του έθνους των Ελλήνων».

Ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε "ναι" στην ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ότι η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διακρίσεις.


Τέλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ανέφερε κατά τη συζήτηση: «Κορωνίδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η αναθεώρηση των άρθρων 3 και 13. Δηλαδή, θρησκευτική ουδετερότητα, αναθεώρηση του άρθρου 86 και η βουλευτική ασυλία. Από όλη την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να μας μιλήσει για τη θρησκευτική ουδετερότητα. Να μιλήσουμε. Αλλά έχει σημασία να ξέρουμε ότι για τα άρθρα 3 και 13, που είναι εμβληματικού χαρακτήρα προτάσεις, δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση».
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ