2019-02-13 18:42:05
Φωτογραφία για Παραβατικοί προγραμματιστές διέδωσαν εφαρμογές iOS με το απαγορευμένο περιεχόμενο παρακάμπτοντας την Apple
Οι δημοσιογράφοι της TechCrunch βρήκαν πάνω από εκατό διαφορετικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου με πορνογραφικού περιεχομένου ή τζόγου, που σχεδιάστηκαν για τις συσκευές στο iOS. Πολλές από αυτές παραβιάζουν τους κανόνες της Apple.  

Προκειμένου ο προγραμματιστής να θέσει την εφαρμογη του στο App Store, θα πρέπει να σαρωθεί και να ελεγχθεί από εσωτερικούς εμπειρογνώμονες της Apple. Σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρείας, στο ηλεκτρονικό κατάστημα δεν μπορούν να εμφανιστούν υπηρεσίες που σχετίζονται με πορνογραφικό περιεχόμενο ή τυχερά παιχνίδια. Όσοι προγραμματιστές δεν παραβιάζουν τους κανόνες της εταιρείας, λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό, το οποίο θεωρείται ως επιβεβαίωση ότι οι εφαρμογές τους μπορούν να προσφερθούν στους χρήστες για εγκατάσταση.

Όπως ανακάλυψαν οι δημοσιογράφοι της TechCrunch, οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να αντιγράψουν αυτό το πιστοποιητικό και έβαλαν ψεύτικα στα δικά τους προγράμματα με ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο
. Θα τις βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα για συσκευές iOS, αλλά μπορείτε να τις αγοράσετε και εκτός του App Store. Ο συνολικός αριθμός τους δεν αναφαίρετε, αλλά οι δημοσιογράφοι μιλούν για "διάφορες εφαρμογές". Σύμφωνα με τη δημοσίευση, οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να εξαπατήσουν το "αδύναμο" σύστημα ελέγχου κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών σάρωσης, καθώς και να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο των προγραμματιστών ώστε να μην δημιουργηθούν υποψίες. Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να βρουν "χιλιάδες ιστοσελίδες" που διαφημίζουν τέτοιες υπηρεσίες για να εξαπατήσουν μεγάλες εταιρείες πληροφορικής. Έτσι, επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που παραβιάζουν τους εσωτερικούς κανόνες της εταιρείας και να τους προσφέρουν να εγκατασταθούν εκτός των ιδιόκτητων υπηρεσιών τους.

Μετά την έκταση του θέματος, η Apple άρχισε να καταργεί τέτοιες εφαρμογές, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι ακόμα διαθέσιμες για λήψη.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ