2019-02-14 01:02:35
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 13/02/2019
Ηράκλειο, 13/02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου σε προγραμματισμένη συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου - Στεργίου. 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Χάρης Βαβουρανάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Η. κ. Νικόλαος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Η. κ. Γεώργιος Κοχιαδάκης καθώς και ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου και ο κος Νικόλαος Παπανδρέου, συνεργάτης της Υφυπουργού.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του ΙΣΗ ζήτησαν:

Τα εισοδήματα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων –Απογευματινά ιατρεία να θεωρηθούν ως εισοδήματα υφιστάμενης μισθωτής εργασίας, και όχι ως εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως σήμερα προβλέπει η εγκύκλιος της παράλληλης εργασίας και επιπλέον να φορολογηθούν αυτοτελώς.Την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων που προέρχονται από τις εφημερίες.Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς Αλληλεγγύης.


Για το θέμα της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων –Απογευματινά ιατρεία η Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας. Είπε επίσης ότι το Υπ. Οικονομικών, από τη δική του πλευρά, θεωρεί ότι η ανωτέρω λειτουργία των νοσοκομείων–Απογευματινά ιατρεία μπορεί να μετατραπεί σε μισθωτή εργασία υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων (εφημερίες σε απογευματινά ιατρεία) κατηγορηματικά τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Για το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά Αλληλεγγύης είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να μειωθούν σταδιακά από το 2020.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΗΣ Χ.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ. ΧΛΑΠΟΥΤΑΚΗΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Τσέλσι μιλάει με τον Ζιντάν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Τσέλσι μιλάει με τον Ζιντάν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ