2019-02-14 14:45:33
Φωτογραφία για ''Η ζωή εν τάφω'': Kαθηλωτικό το αποψινό επεισόδιο...
στις 22.00, στην ΕΡΤ1

Πρώτος από την παρέα κατατάσσεται εθελοντής στον Στρατό της Εθνικής Άμυνας, ο Γιγάντης. Ήταν μια έκπληξη για τον Αντώνη, που είχε την εντύπωση πως ο φίλος του παρακολουθούσε τις εξελίξεις χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Δεν αργεί βέβαια να έρθει και η σειρά του ίδιου του Αντώνη. Παίρνει την απόφαση σε μια δεξίωση στο σπίτι της Ερασμίας, διευθύντριας του παρθεναγωγείου, όπου ήταν προσκεκλημένος με τη Μυρσίνη. Η Μυρσίνη προσπαθεί να τον αποτρέψει, όπως και οι ξαδέλφες της, αλλά ο Αντώνης είναι ανένδοτος.

Την ίδια περίοδο, έφτασε ο Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη με τον Κουντουριώτη και τον Δαγκλή, τέθηκε επικεφαλής της Εθνικής Άμυνας ,και σχημάτισε την Επαναστατική Κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα είχε πλέον δύο κυβερνήσεις και δύο πρωθυπουργούς. Στην Αθήνα τη φιλοβασιλική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σπυρίδωνα Λάμπρο και στη Θεσσαλονίκη την Επαναστατική Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ελευθέριο Βενιζέλο
. Στο στρατόπεδο της Εθνικής Άμυνας, ο Αντώνης συναντά τον Λεωνίδα, τον λοχαγό, ο οποίος του εξηγεί ότι για καμιά εβδομάδα θα μένει στο σπίτι του, γιατί δεν έχει ακόμα οργανωθεί η μεραρχία, δεν υπάρχει επαρκής ρουχισμός, ούτε όπλα ,και η απορρόφηση θα γίνεται σταδιακά. Άλλωστε, είναι μεν εθελοντής, αλλά κατά κάποιον τρόπο έφεδρος, αφού πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όπως ήταν φυσικό, η Μυρσίνη και οι ξαδέλφες της υποδέχτηκαν με χαρά τη μικρή έστω αναβολή στράτευσης του Αντώνη. Ωστόσο, καθώς σχημάτισε κυβέρνηση ο Βενιζέλος, η στράτευση έγινε υποχρεωτική και κατά συνέπεια κλήθηκαν υπό τα όπλα - μεταξύ των άλλων- και οι συμφοιτητές του Αντώνη, Ίωνας και Λάμπης, που δεν πήγαν εθελοντές στον  Στρατό της Εθνικής Άμυνας. Η απροσδόκητη εξέλιξη οδήγησε τον μεν Λάμπη να φύγει με ένα πλοίο στο εξωτερικό, τον δε Ίωνα να προσπαθήσει να απαλλαγεί για λόγους υγείας, προσποιούμενος πως πάσχει από φυματίωση.

Η αναβολή του Αντώνη πέρασε γρήγορα, εντάχτηκε στον λόχο του Λεωνίδα μαζί με τον αδελφό του Κίμωνα, και άρχισε η εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, άρχισε να εξοπλίζεται σιγά σιγά και η μεραρχία. Εκείνο που της έλειπε πάνω απ’ όλα, ήταν η μπάντα. Το σημαντικό αυτό καθήκον, τη συγκρότηση μιας μπάντας, ανέθεσε ο στρατηγός στον υπασπιστή του Πολίτη.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ