2019-02-15 19:06:03
Φωτογραφία για Ανασχηματισμός: Η (μη) έκπληξη και η «βόμβα» στην τοπική κεντροαριστερά
           Η αποχώρηση του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραΐτη, τον περασμένο Δεκέμβριο, από το Κίνημα Αλλαγής και ο τρόπος που την αιτιολόγησε- την ημέρα μάλιστα που το κόμμα του τον ανακοίνωσε ως υποψήφιο βουλευτή- είχε απλή εξήγηση: έγινε με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς.

     Μιας κεντροαριστεράς που-και για τον Θάνο Μωραΐτη- περνά πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πορεία του ΚΙΝΑΛ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες (του).

     Το τελευταίο διάστημα εξάλλου επίμονες πληροφορίες διακινήθηκαν στα πολιτικοδημοσιογραφικά στέκια της Αθήνας πως ο Μωραΐτης θα είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του επόμενου ανασχηματισμού του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια του να εξαϋλώσει το Κίνημα Αλλαγής. Το γεγονός της μη διακίνησης του ονόματος του από τα  μέσα ενημέρωσης (που εστίαζαν σε …Ραγκούση και Μπίστη) απλώς βεβαίωνε πως το Μαξίμου δεν ήθελε να …κάψει αυτό το χαρτί.......            Η είδηση ωστόσο σήμερα πως ο πολλάκις βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας-προερχόμενος από το βαθύ ΠΑΣΟΚ- υπουργοποιείται από τον Αλέξη Τσίπρα έπεσε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό της Αιτωλοακαρνανίας. Προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο χώρο του ΚΙΝΑΛ, αντιδράσεις στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε τροφή για έναν νέο κύκλο παραφιλολογίας.


          Έκανε αρνητική εντύπωση στο μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής κοινής γνώμης που θυμάται τον Βουλευτή στην πρώτη γραμμή της κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ.

          Η μεταπήδηση του Θάνου Μωραΐτη στον ΣΥΡΙΖΑ αν και προδιαγεγραμμένη δίχασε και τους προσωπικούς πολιτικούς του φίλους. «Αδιανόητο να το κάνει αυτό ο Θάνος που τον στιγμάτιζαν ως γερμανοτσολιά, που τον έκαναν αφίσα και λαμπόγυαλο τα γραφεία του», έλεγε χαρακτηριστικά πιστός οπαδός του. Υπήρξαν και αρκετοί από τους πολιτικούς του φίλους που δηλώνουν  πως θα τον ακολουθήσουν και σε αυτή την επιλογή. Το γεγονός πως είναι οι ίδιοι που τα έβαλαν με τον Κατσιφάρα γιατί έχει τη στήριξη  του ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιτείνει τον κεντροαριστερό τραγέλαφο.

         Δυσαρέσκεια επίσης διακινείται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με τα περισσότερα τοπικά στελέχη του να αδυνατούν να ερμηνεύσουν την υπουργοποίηση Μωραΐτη, του δεύτερου  Αγρινιώτη επί ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται υπουργός με πολλά κοινά με τον πρώτο, τον Πάνο Κουρουμπλή. Το βασικότερο πως προέρχονται από το παλαιό  ΠΑΣΟΚ το παπανδρεϊκό.. .

             Για τους πολιτευόμενους του ΣΥΡΙΖΑ δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας πάντως καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες   ο Θάνος Μωραΐτης θα πολιτευτεί στην Αθήνα όπως άλλωστε και το 2015 με το ΚΙΔΗΣΟ. Θα ήταν άλλωστε πρωτοτυπία να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του στην Αιτωλοακαρνανία από δύο διαφορετικά κόμματα            Μην ξεχνούμε πως το αντίο στη Φώφη Γεννηματά για την επικράτηση της οποίας στις εσωκομματικές εκλογές  είχε δώσει μεγάλο αγώνα, ο Μωραΐτης  το είπε την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας. Ήθελε τότε να δείξει πως αυτός έκλεισε την πόρτα. Σήμερα η Γεννηματά  σχολίασε με τον πλέον αιχμηρό τρόπο κάνοντας λόγο για «κυνηγούς καρέκλας». Και αυτό είναι που  πληγώνει περισσότερο τους πολιτικούς φίλους του Θάνου.

Πηγή: https://www.agrinionews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ