2019-02-16 21:00:17
Φωτογραφία για Χαρακόπουλος με Βαρβιτσιώτη αντίθετοι σε νέο κέντρο μεταναστών στη Λάρισα
«Καθώς με τον Μιλτιάδη έχουμε όμορα χαρτοφυλάκια στο Συμβούλιο Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αυτός τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής κι εγώ Προστασίας του Πολίτη, δεν θα επεκταθώ στα ζητήματα της επικαιρότητας, την ιλαροτραγωδία της συνταγματικής αναθεώρησης και την αυλαία των άκαρπων αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά θα περιοριστώ μόνο στο μεταναστευτικό και στην τοπική του διάσταση». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προλόγισε τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή Β´ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας του κόμματος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε «το γεγονός ότι δεν υπήρξε διάψευση στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά και από ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για τη δημιουργία νέας δομής, δεύτερου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο νομό της Λάρισας, στα όρια του δήμου Τεμπών
. Η τραγική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το δόγμα “λιάζονται κι εξαφανίζονται” οδήγησε στην έξαρση των μεταναστευτικών ροών και την εκρηκτική κατάσταση που βιώνουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όμως η λύση δεν είναι η δημιουργία νέων κέντρων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ένας δρόμος αποσυμφόρησης πρέπει να υπάρχει κι αυτός είναι οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Προϋπόθεση γι’ αυτό, βεβαίως, είναι ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες και οι γρήγορες διαδικασίες απόδοσης ασύλου. Η μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους επιλέγουν τη χώρα μας ως πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και στη λογική των κυβερνώντων δεν στέκει άλλοι νομοί να μην έχουν κανένα κέντρων φύλαξης μεταναστών κι άλλοι να έχουν δυο! Για το θέμα έχω εγκαλέσει την κυβέρνηση ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η παρουσία του αρμόδιου τομεάρχη μας στη Λάρισα είναι μια ακόμη ευκαιρία να τονίσουμε την αντίθεσή μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα υπήρξε ενημέρωση του κ. Βαρβιτσιώτη από τον πρόεδρο κ. Θανάση Νταβούρα και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ