2019-02-23 11:31:47
Φωτογραφία για Το μήνυμα του νέου Αρχηγού ΓΕΣ προς τους νεοσύλλεκτους οπλίτες
Το μετέφερε ο ταξίαρχος Κομοτηνής Γιώργος Χατζηγεωργίου: "Με την δύναμη της ελληνικής ψυχής και σύμφωνα με τις παραδόσεις του έθνους μας, δώσατε την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα"

Διονύσης Βοργιάς

Μία ακόμη γενιά οπλιτών θητείας, έδωσε χθες 22/2 όρκο, σε θρησκεία ή συνείδηση, να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων της πατρίδα. Πιο συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή στο στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) Παύλου Ηλιοπούλου» πραγματοποιήθηκε ορκωμοσία 220 νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2019 Α' ΕΣΣΟ των Μονάδων της 29 ΜΠ ΤΑΞΠΖ «Πόγραδετς», της ΧΧΙ ΤΘΤ «Πίνδος», της IV ΤΑΞΥΠ, της 182 ΜΚΒ «TOR M1» καθώς και του 1ου ΛΒΕΚΕΕΔ, που εδρεύουν στην Π.Ε. Ροδόπης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι ταξίαρχοι Κομοτηνής Γιώργος Χατζηγεωργίου και Λάζαρος Καμπουρίδης, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ο τοποτηρητής μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής αντιδήμαρχος Γιάννης Μουρτίδης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, πολιτικών, αλλά και πλήθος κόσμου αποτελούμενο από συγγενείς και φίλους των ορκισθέντων.


Την διαβεβαίωση προς τους γονείς και τους οικείους των νεοσυλλέκτων ότι "κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια του στρατευμένου και η ομαλή ένταξή του στην στρατιωτική ζωή", μετέφερε ο ταξίαρχος Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος κατόπιν μετέφερε το μήνυμα του νέου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού "Θράκη" Γεώργιου Καμπά. "Με την δύναμη της ελληνικής ψυχής και σύμφωνα με τις παραδόσεις του έθνους μας, δώσατε την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα. Ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν την αξία του ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του.

Με την κατάταξή σας στον στρατό ξηράς, αναλαμβάνετε το ιερό καθήκον της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας", αναφερόταν σε αυτό, ενώ σε άλλο σημείο υπήρξε η δέσμευση ότι "το Γενικό Επιτελείο Στρατού με προσήλωση στην αποστολή του επικεντρώνεται στην διατήρηση σε υψηλό επίπεδο του αξιόμαχου και της ετοιμότητας του στρατού ξηράς, αναπόσπαστο μέρος των ενόπλων δυνάμεων, παρέχοντας έτσι ένα ισχυρό εργαλείο αποτροπής στην ελληνική κοινωνία. Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας είναι το έμψυχο δυναμικό μας, η αξιοκρατική αντιμετώπιση του οποίου και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επίπεδο διοικήσεως". Ο αρχηγός ΓΕΣ ανέδειξε και τις αρετές που διακατέχουν τους στρατεύσιμους, ήτοι ενσυνείδητη πειθαρχία, αλληλεγγύη, υψηλό φρόνημα, δικαιοσύνη.

Τέλος, ο ταξίαρχος Γιώργος Χατζηγεωργίου, μετέφερε τις ευχές του νέου διοικητή Δ' Σώματος Στρατού Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος παρευρέθη σε αντίστοιχη ορκωμοσία οπλιτών θητείας. Ακολούθησε στρατιωτική παρέλαση των νεοσύλλεκτων οπλιτών θητείας.

ΠΗΓΗ: https://www.xronos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ