2019-02-23 14:36:08
Φωτογραφία για Μία ακόμη χρησιμότητα της «αναγνώρισης προσώπου» της Apple
Η Apple κατοχύρωσε τα δικαιώματα της πατέντας «αναγνώρισης προσώπου» με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ως τρόπος κλειδώματος/ξεκλειδώματος του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με επίσημα δημοσιεύματα, η φίρμα από το Cupertino της Καλιφόρνιας, είχε καταθέσει την αίτησή της στο επίσημο γραφείο ευρεσιτεχνιών στις αρχές του 2017, η οποία εγκρίθηκε μόλις τώρα. Η συγκεκριμένη πατέντα περιλαμβάνει δύο μεθόδους για την αναγνώριση προσώπου.

Ο πρώτος είναι η εγκατάσταση της εν λόγω τεχνολογίας πάνω στο αυτοκίνητο, που επιτρέπει στον χρήστη να σταθεί απλά εμπρός από τους αισθητήρες, να αναγνωρισθεί το πρόσωπό του και στη συνέχεια να εισέλθει στο εσωτερικό του. Ο δεύτερος τρόπος είναι η χρήση της εφαρμογής Face ID που περιλαμβάνουν όλα τα iPhone (από το Χ και πιο μετά) για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου.

Επίσης, η «αναγνώριση προσώπου» στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να έχει καταγεγραμμένες ρυθμίσεις για πάνω από έναν χρήστη, οι οποίες αφορούν την θέση οδήγησης, την επιθυμητή θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού, αλλά και το αγαπημένο είδος μουσικής. Το θέμα πλέον είναι το εάν η Apple θα θελήσει να λανσάρει την παραπάνω τεχνολογία στην παγκόσμια αγορά, καθώς στα τέλη Ιανουαρίου, η εταιρεία απέλυσε 200 εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνταν στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης (Project Titan).
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ