2019-02-24 13:20:21
Φωτογραφία για Καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών
Νέες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εκσυγ­χρονισμού των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ-200ΗΝ, που αποτελούν τη βασική δύναμη πυρός του ΠΝ. Αυτό, καθώς η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξο­πλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) ανακοίνωσε την παράταση, κατά έναν μήνα, του διαγωνισμού γενικής επιθεώρησης και επισκευή των κύριων μηχανών.

Την ίδια ώρα, όλο και πιο πίσω πηγαίνει η συ­ζήτηση για τη συνολική αναβάθμιση των φρεγα­τών, οι οποίες παραμένουν όπως παραλήφθηκαν εδώ και 21 έως και 27 χρόνια. Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, η Τουρκία αναβαθμίζει τις δικές της τέσσερις ΜΕΚΟ-200 κλάσης «Bar­baros», με στόχο να παραμείνουν αξιόμαχες μέχρι το 2040. Πρόκει­ται για πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2017 και προβλέπει τον εκσυγ­χρονισμό και την παράδοση ενός πλοίου κάθε δύο χρόνια, με ορίζον­τα το 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε εγκρίνει κονδύλι 450 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των πλοίων, το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ σή­μερα μόλις και μετά βίας φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ. Εύλογα συμπεραίνει κανείς πως, με αυτά τα χρήμα­τα, ελάχιστα μπορούν να γίνουν σε πλοία που εν­τάχθηκαν σε υπηρεσία μεταξύ του 1992 και του 1998.


Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι, παρά τις συζητήσεις επί συζητήσεων, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τίποτα όσον αφορά την προμήθεια νέων φρεγατών από τη Γαλ­λία και συγκεκριμένα τις φρεγάτες κλάσης «Belharra». Πρόθεση της Ελλάδας είναι να αποκτηθούν δύο πλοία -τα οποία θα ναυπηγηθούν στη Γαλλία-, ενώ σε δεύτερο χρόνο στόχος είναι η απόκτηση επιπλέ­ον δύο πλοίων τα οποία θα ναυπηγηθούν στη χώρα μας. Ανοιχτό πα­ραμένει το ζήτημα της χρηματοδότησης (ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/02/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ