2019-02-24 15:59:06
Φωτογραφία για Η νύχτα που 1.000 στρατιώτες έγιναν γεύμα κροκοδείλων
Η μεγαλύτερη σφαγή στην ιστορία με δράστες τους κροκόδειλους: Η νύχτα που 1.000 Ιάπωνες στρατιώτες έγιναν γεύμα για τους μεγαλύτερους κροκόδειλους του πλανήτη.

Κατά καιρούς πολλές φρικιαστικές ιστορίες με δράστες μερικά από τα πιο φονικά άγρια ζώα του πλανήτη έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα εκτυλίχθηκαν στους βάλτους της σημερινής Μυανμάρ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Περίπου 1.000 Ιάπωνες στρατιώτες πιστεύεται ότι έγιναν τροφή για τους κροκόδειλους του νησιού Ράμρι, όταν αποφάσισαν να διασχίσουν τους βάλτους της περιοχής κατά την διάρκεια της άτακτης υποχώρησής τους στις αρχές του 1945, καθώς καταδιώκονταν από βρετανικά στρατεύματα.

Ο πόλεμος βρισκόταν στην έναρξη της τελικής του φάσης, καθώς ήδη στο ευρωπαϊκό μέτωπο οι συμμαχικές δυνάμεις είχαν φτάσει μέχρι τα σύνορα της Γερμανίας, ενώ οι Ιταλοί είχαν προ πολλού συνθηκολογήσει.


Η μοναδική αντίσταση από τις δυνάμεις του Άξονα λάμβανε χώρα στην νοτιοανατολική Ασία και στον Ειρηνικό ωκεανό, ωστόσο η ολοένα και μεγαλύτερη συμμαχική προέλαση προοικονομούσε και την τελική έκβαση της σύγκρουσης.

Οι Ιάπωνες βρίσκονταν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς στρατεύματα της Βρετανικής Κοινοπολιτείας κατευθύνονταν προς βορρά, απειλώντας με περικύκλωση τα αυτοκρατορικά ιαπωνικά τμήματα στην χερσόνησο της Ινδοκίνας, ενώ κύρια στόχευση των Βρετανών ήταν η κατάκτηση της Βιρμανίας ώστε να μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ολόκληρο τον κόλπο της Βεγγάλης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επιστημονικό Ημερολόγιο 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επιστημονικό Ημερολόγιο 2019
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ