2019-02-25 21:24:04
Φωτογραφία για Ένοχη Σιωπή από ΕΦΚΑ για λάθη στις πληρωμές αναδρομικών αποστράτων-συνταξιούχων (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Αιδήμονα σιωπή που προδίδει ενοχή για τα λάθη στις πληρωμές αναδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους, σύμφωνα με το εμπιστευτικό έγγραφο του ΕΦΚΑ που αποκάλυψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), τήρησαν η διοίκηση του ΕΦΚΑ και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Γιατί άραγε; Τα ντοκουμέντα με το έγγραφο (και άλλα συμπληρωτικά στοιχεία) που έχει στα χέρια του ο «Ε.Τ» μιλούν από μόνα τους. Τι λένε;

Πρώτον, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν έλεγχο στα αναδρομικά συντάξεων αποστράτων και άλλων ειδικών μισθολογίων (πανεπιστημιακών, γιατρών κ.ά.) που δόθηκαν με το νόμο 4575/2018 στις 21/12/2018, και βρήκαν -μέχρι στιγμής- ότι σε πάνω από 8.000 περιπτώσεις πιστώθηκαν λάθος ποσά, ή και δεν πιστώθηκαν καθόλου αναδρομικά, παρότι έπρεπε να τα λάβουν οι συνταξιούχοι!

Δεύτερον, ότι σε περίπου 3.000 συνταξιούχους δόθηκαν «τρελές» επιστροφές πάνω από αυτά που δικαιούνταν. Ενδεικτικά, λένε ότι σε 1.900 πιστώθηκαν από 6.000 ευρώ ως και 38.667 ευρώ αναδρομικά με λάθος υπολογισμούς!


Τρίτον, ότι σε 4.430 συνταξιούχους δεν πληρώθηκε ούτε σεντ αναδρομικών, παρότι από τον επανέλεγχο προκύπτει ότι δικαιούνται επιστροφών!

Τέταρτον, ότι πέραν των λαθών στα αναδρομικά, εντοπίζονται λάθη και στις πληρωμές 1.251 συνταξιούχων που πήραν τις επανυπολογισμένες συντάξεις με νόμο Κατρούγκαλου από 1/1/2019.

Πέμπτον, ότι σε όσες περιπτώσεις -μέχρι στιγμής- έχουν δοθεί περισσότερα χρήματα, αυτά θα ζητηθούν πίσω είτε με μηνιαία κράτηση της σύνταξης είτε ακόμη και με τη συνδρομή του ΚΕΑΟ, που θα κληθεί να κατάσχει συντάξεις για όσους πήραν από λάθος του ΕΦΚΑ αναδρομικά πάνω από 15.000 ευρώ ενώ θα έπρεπε να λάβουν λιγότερα.

Έκτον, ότι οι λόγοι για τους οποίους έγιναν λάθη στις πληρωμές που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, οφείλονται στα ελλιπή στοιχεία συνταξιούχων που υπάρχουν στα μηχανογραφικά συστήματα (σ.σ.: του ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ) και επίσης στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες είχαν ασφυκτικά περιθώρια και δεν πρόλαβαν να τσεκάρουν τις πληρωμές, επειδή βιαζόταν η κυβέρνηση να καταβληθούν αναδρομικά σε 121.401 συνταξιούχους πριν κλείσει το 2018.

Έβδομον, και πιο σοβαρό, ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και θα ζητηθεί βοήθεια από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για τον εκ νέου υπολογισμό των ποσών που δόθηκαν στους συνταξιούχους.

ΥΓ.: Επιβάλλεται να δοθούν απαντήσεις. Διότι για αυτά τα αναδρομικά ξοδεύτηκαν 400 εκατ. ευρώ! Και με τις σοβαρές αυτές αποκαλύψεις μέσω του εγγράφου του ΕΦΚΑ, που έφερε στο φως ο «Ε.Τ», το σίγουρο είναι ότι ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως τα 400 εκατ. μοιράστηκαν σωστά στους 121.401 συνταξιούχους.

(ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 25/02/2019 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - [email protected] - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ