2019-02-26 11:12:12
Φωτογραφία για Άνεμος Ανανέωσης: Τρείς νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι, νέα παιδιά, με γνώσεις, διεκδικούν το δήμο ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ. Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό...
      Από αναγνώστη μας λάβαμε το ακόλουθο άρθρο-κείμενο το οποίο και δημοσιεύουμε και που αφορά τον Άνεμο ανανέωσης που αποπνέουν οι τρείς νέες υποψηφιότητες δημάρχων (Κασόλας Θανάσης, Μασούρας Δημήτρης και Νώντας Μωραίτης) στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Νέα παιδιά, με καλές σπουδές και διάθεση να προσφέρουν στον τόπο μας, μπαίνουν  στην πρώτη γραμμή της τοπικής αυτοδιοίκησης και διεκδικούν τη δημαρχία, για να μπορέσει ο Δήμος μας να ξεφύγει από τις γερασμένες απόψεις και τη στασιμότητα.

Αναλυτικά Λέμε ΟΧΙ σε παραμονή στο Παρελθόν.

Λέμε ΝΑΙ στους Νέους και τις νέες ιδέες.

      Τι λέτε λοιπόν; Δεν ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με το παλιό, με το ξεπερασμένο, με το αποτυχημένο και με το ρουσφέτι;

      Σαν μέλος λοιπόν και εγω των προηγούμενων αποτυχημένων γενιών, που προσπαθώ να κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια, σας καλώ να κάνουμε ένα μεγάλο τελευταίο βήμα και να παραδώσουμε την σκυτάλη στην νέα γενιά. Αισιοδοξώ γιατί βλέπω μια πολύ δυνατή νέα γενιά που έρχεται με ορμή και εμείς οφείλουμε να τους ανοίξουμε τον δρόμο και να τους στηρίξουμε. Αφήνοντας αυτό το νέο και διαφορετικό που φέρνουν να ανθίσει και να λάμψει....  


     Επιτέλους ότι δεν έγινε με την δική μας γενιά, να γίνει τώρα. Να εμπιστευτούμε το καινούργιο και το διαφορετικό που φέρνουν τα νέα παιδιά. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία τους να δημιουργήσουν αυτά το παρόν και το μέλλον που ονειρεύονται. Ας πάρουν αυτά την ευθύνη για την εξέλιξη του τόπου τους. 

      Ας δημιουργήσουν μόνοι τους το περιβάλλον στο οποίο θέλουν να ζήσουν, να δημιουργήσουν, να αναπτυχθούν δημιουργώντας οικογένειες και παιδιά. Ας έχουν οι ίδιοι τις ευθύνες για το δικό τους μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουν διότι έρχονται με περισσότερη γνώση, δύναμη, θέληση, όρεξη και εφόδια.

          Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα τρία παιδιά (Μασούρας-Κασόλας-Μωραΐτης) που σήκωσαν το ανάστημά τους και ανέλαβαν την ευθύνη να ηγηθούν για τον ερχομό της νέας εποχής στο Δήμο μας. 

     Τα ίδια και ίδια πρόσωπα παλαιάς κοπής και καθεστωτικής αντίληψης, ξανά ζητούν την ψήφο μας. Τους καλώ να το ξανά σκεφτούν και να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους νέους να δημιουργήσουν. Όπως ακριβώς επιθυμούν για τα δικά τους παιδιά. 

     "Όνειρο όλων και ευχή, ένα καλύτερο αύριο για την παιδεία μας, ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, διά μέσου εσάς" ευχήθηκε ο δήμαρχος μας κ. Αποστολάκης Γ. πρίν τις τελευταίες πανελλήνιες εξετάσεις στα νέα παιδιά. Πόσο ψεύτικο, πόσο υποκριτικό, σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις που μοιράζονται αυτές τις μέρες αδιάκοπα μιας και είναι δωρεάν. 

       "Η ελπίδα και το όνειρο όμως ξεπροβάλλει μέσα από τον διαρκεί αγώνα για γνώση, αποτυπώνεται στα λαμπερά μάτια των παιδιών μας και δρα αντίθετα σε κάθε μορφής ισοπέδωση" ευχήθηκε ο κ. Δήμαρχος πριν την έναρξη της τελευταίας σχολικής χρονιάς.

       Ναι λοιπόν, μην ισοπεδώσουμε την προσπάθεια των νέων παιδιών. Σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν να εντάξουν τους νέους στην πολιτική και μόνο στην χώρα μας παραμένουν αόρατοι. Δεν είναι τυχαίο πως ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας μας, δηλώνει ότι δεν θα πράξει τίποτα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εμφανίζοντας αίσθημα παραίτησης. 

      Άνθρωποι που ενώ βρίσκονται στην ακμή της δημιουργικότητας τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο περιθώριο και στην αδράνεια. Ας δώσουμε επιτέλους τέλος στις πελατειακές σχέσεις και ας δείξουμε εμπιστοσύνη στην νέα γενιά. Η νέα γενιά δεν φέρνει ευθύνη για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Μόνο η αλλαγή προσώπων φέρνει αλλαγή πολιτικής.

Μπράβο σε αυτά τα 3 παιδιά.......

Μέλος παλιάς γενιάς
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ