2019-02-26 21:42:33
Φωτογραφία για Επιβεβαιώνονται και διορθώνονται τα λάθη στα αναδρομικά
«Όπως ο νόμος ορίζει»θα αντιμετωπιστούν οι αστοχίες που προέκυψαν στην καταβολή των αναδρομικών για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων

Αυτό διευκρίνισε χθες με δήλωσή του ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι πληρωμές έγιναν και ελέγχθηκαν με βάση τα αρχεία που τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι αστοχίες αγγίζουν λίγες χιλιάδες συνταξιούχους -ενδεχομένως όχι πάνω από 8.000 με 9.000 συνολικά-, οι οποίοι εισέπραξαν μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά από αυτά που δικαιούνται. Υπενθυμίζεται πως συνολικά καταβλήθηκαν αναδρομικά σε 125.000 συνταξιούχους ειδικών μισθολογίων.

Αναλυτικά, φαίνεται πως περίπου 1.100 συνταξιούχοι έχουν λάβει λιγότερα αναδρομικά από αυτά που δικαιούνται και θα πρέπει να εισπράξουν τώρα με νέα καταβολή τα επιπλέον ποσά. Στον αντίποδα, περίπου 4.000 συνταξιούχοι έχουν λάβει περισσότερα από αυτά που έπρεπε να λάβουν.


Γι’ αυτούς θα πρέπει να ακολουθηθεί η ισχύουσα διαδικασία που προβλέπεται για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών. Σύμφωνα με νομικούς και εργατολόγους, η διαδικασία προβλέπει παρακράτηση ποσού από τη μηνιαία σύνταξη έως το ένα τέταρτο αυτής. Τα λάθη και οι αστοχίες προέκυψαν κυρίως λόγω ελλιπών στοιχείων σε μητρώα από παλιά καταχωρισμένα και σε αρχεία.

Ο κ. Πετρόπουλος, στη χθεσινή του δήλωση, κάνει λόγο για «περιορισμένα σε σχέση με τον αριθμό των δικαιούχων λάθη που εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στα αρχεία της ΓΓΠΣ λόγω ελλιπών στοιχείων». Αναδρομικά έλαβαν στις 21 του περασμένου Δεκεμβρίου συνολικά 125.568 συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, εκ των οποίων οι 109.234 ήταν ένστολοι. «Οι διαφορές, για όσες περιπτώσεις προέκυψαν, θα αντιμετωπιστούν όπως ο νόμος ορίζει» τόνισε ο υφυπουργός.

(ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 26/02/2019 - Γιάννης Φώσκολος - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ