2019-02-27 10:39:40
Φωτογραφία για «Έσπασε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ η ποσότητα νερού στα Χανιά
Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην Δυτική Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων έσπασαν το… πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίας βροχόπτωσης σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο αθροιστικός υετός που κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων από την 1η Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 26 Φεβρουαίου έφτασε στα… 1202 χιλιοστά.

Το προηγούμενο ρεκόρ μηνιαίου υετού σε κατοικημένη περιοχή άνηκε στο Grøndalen της Νορβηγίας με 1190 χιλιοστά, ρεκόρ που κρατούσε από το 1989.

Εξαιρετικά μεγάλα ύψη βροχής, έφερε όμως η «Ωκεανίς» και στη υπόλοιπη Δυτική Κρήτη από το Σάββατο 23/02 έως και το πρωί της Τρίτης 26/02.

Πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταστροφές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, κλειστά σχολεία, δυσκολίες στις μετακινήσεις και τις μεταφορές, και ένας άνδρας νεκρός συνθέτουν μια εικόνα αμέτρητων προβλημάτων στην περιοχή.

Όπως προκύπτει από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από το Σάββατο 23/02 έως το πρωί της Τρίτης 26/02 στην περιοχή του Σέμπρωνα Χανίων έπεσε το 40.9% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης. Πολύ υψηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και για τον υπόλοιπο νομό Χανίων, ξεπερνώντας στο 31% στο οροπέδιο Ασκύφου, στις Βρύσες, στους Άγιους Πάντες και στον Αλικιανό

πηγή: cretapost.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ