2019-02-28 08:36:32
Φωτογραφία για Κρίσεις 2019: To μανιφέστο για την επετηρίδα και οι βαθιές αλλαγές
Ο κύβος για τον δεύτερο γύρο των Tακτικών Κρίσεων για το 2019 ερρίφθη, και με το ρεπορτάζ του OnAlert (εδώ) να επιβεβαιώνεται πλήρως οι Ένοπλες Δυνάμεις περνάνε αυτήν την Παρασκευή στον αστερισμό του ΣΑΓΕ. 

Στη συνεδρίασή του θα τεθούν επι τάπητος οι κρίσεις των υποστρατήγων, υποναυάρχων και υποπτεράρχων αλλά και η τακτοποίηση προσφυγών που δικαιώθηκαν και αφορούν στην κατηγορία των “μηδέποτε αποστρατευθέντων”. Στον Στρατό Ξηράς, και από τα επίσημα πλέον χείλη, επιβεβαιώθηκε ότι η στόχευση της ηγεσίας είναι για την πραγματοποίηση βαθιών αλλαγών. 

Βασικό κριτήριο των επιλογών που θα γίνουν ειδικά στο επόμενο στάδιο των κρίσεων, θα είναι η αποσυμπίεση της επετηρίδας, με δεδομένες και τις δεσμευτικές προβλέψεις του νέου πλαισίου που θα τεθεί σε ισχύ εντός της προσεχούς τριετίας. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ήταν σαφής: «Δεν θέλω να κάνω τον καλό και να μην αποσυμφορίζω την επετηρίδα με αποτέλεσμα να μαζεύονται εκατοντάδες στελέχη στο βαθμό του συνταγματάρχη
. Καθώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ως το 2023 θα πρέπει να έχουν κριθεί υποχρεωτικά όλες οι τάξεις των συνταγματαρχών Όπλων και Σωμάτων, γιατί τη χρονιά αυτή θα ισχύει άλλο νομικό πλαίσιο. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν κριθεί, αρχής  γενομένης από τις φετινές κρίσεις του 2019, περί τους 260 συνταγματάρχες  Όπλων. Και υπάρχουν φυσικά και οι συνάδελφοί τους των Σωμάτων».

Στο σκέλος των κρίσεων αυτών καθαυτών οι πληροφορίες θέλουν να είναι εξίσου “θορυβώδεις” όπως και αυτές που έγιναν στο “πρώτο ημίχρονο”. Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά, όπως έγραψε πρώτο το OnAlert μπαίνει δίπλα στην περίπτωση υποστρατήγου ο οποίος ανέλαβε υψηλόβαθμο πόστο κατά τις πρόσφατες αλλαγές, όμως η ενδεχόμενη προαγωγή του θα προκαλέσει ντόμινο αποστρατειών, με τέσσερις ανώτατους αξιωματικούς να βρίσκονται στην διακεκαυμένη ζώνη. 

Σε κάθε περίπτωση όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι είναι σχεδόν ειλημμένη η απόφαση, για βαθιά τομή, και στις υπόλοιπες βαθμίδες της ιεραρχίας, οι οποίες θα περάσουν από την κρησσάρα των Ανώτατων Συμβουλίων των τριών κλάδων.Ενδεικτικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι στην περίπτωση των συνταγματαρχών δεν απέκλειαν να φθάσει έως την τάξη ’91.

Για το Στρατό Ξηράς δεν αποκλείεται σε αυτήν την συνεδρίαση να αποφασιστούν και επιστροφές, οι οποίες θα αφορούν στην κάλυψη των θέσεων του επικεφαλής της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ(ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), καθώς και του Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στην ΕΕ (ΣΑ/ΕΕ). Ως φαβορί για τα δυο πόστα εμφανίζονται δυο πρώην στελέχη του Γ΄Σώματος Στρατού, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπίκος και ο πρώην επιτελάρχης του NRDC, υποστράτηγος Χρήστος Δρίβας. 

Στο Πολεμικό Ναυτικό, οι αλλαγές θα επιταθούν και κατά πληροφορίες δεν πρέπει να αποκλείονται νέες “φουρτούνες” στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Για το Στόλο και δη για τη θέση του υπαρχηγού. Δεν απέκλειαν μάλιστα, την αλλαγή του νυν υπαρχηγού, Υποναύαρχου Παναγιώτη Λυμπέρη, και για τον οποίο φέρεται να εξετάζεται η μετακίνηση του σε θέση του εξωτερικού. Για τον αντικαταστάτη του δε, ακούγεται εντόνως ότι θα είναι στέλεχος που θα κατηφορίσει στο Ναύσταθμο από το Στρατόπεδο Παπάγου.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ