2019-02-28 10:33:47
Φωτογραφία για Αλλάζει η λειτουργία των νοσοκομείων με το πολυνομοσχέδιο του υπ.Υγείας!  Τι καταργείται
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

28 Φεβρουαρίου 2019

Πράσινο φως ακόμη και να καταργηθούν δημόσιες νοσοκομειακές Μονάδες φαίνεται ότι δίνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και συζητείται αυτές τις ημέρες.

Ειδικότερα το νομοσχέδιο στο άρθρο 124 προβλέπει την αποσύνδεση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων που είχαν γίνει επί κυβερνήσεως ΝΔ, αλλά και την ενοποίηση άλλων, ταυτόχρονα όμως με βάση το συγκεκριμένο άρθρο φαίνεται ότι ανοίγει η πόρτα ακόμη και για κατάργηση Νοσοκομείων!

Ειδικότερα το άρθρο 124 αναφέρει: «Οι οργανικές μονάδες που προέκυψαν κατά την εφαρμογή των ανωτέρω (σ.σ.: αναφέρεται στο νόμο της συγχώνευσης κάποιων νοσοκομείων) θα πρέπει να μπορούν να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας κατά την τροποποίηση του οργανισμού του ενιαίου ΝΠΔΔ και να μπορούν να καταργηθούν/μετατραπούν όπως οποιαδήποτε μονάδα του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τις ανάγκες που είναι επιθυμητό να καλύπτονται κάθε φορά, κάνοντας χρήση της κείμενης νομοθεσίας για την τροποποίηση των οργανισμών λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ.


Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή αίρεται η όποια τυχόν νομική δέσμευση δημιουργήθηκε από τη διάταξη της υποπαρ. ΙΖ.3 τον ν. 4254/2014 για την αναγκαστική ύπαρξη των συγκεκριμένων οργανικών μονάδων (έδρας / αποκεντρωμένων) στο πλαίσιο των εν λόγω ενιαίων ΝΠΔΔ».

Ήδη πάντως εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ύπαρξη του συγκεκριμένου άρθρου αλλά και για την πιθανότητα να προχωρήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα με διαδικασία εξπρέςστην κατάργηση κάποιων νοσοκομείων.

Άλλωστε μία σχετικά συζήτηση είχε ανοίξει και στο παρελθόν πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους συνδικαλιστικούς κύκλους του ΕΣΥ.

Την αποσύνδεση πάντως κάποιων νοσοκομείων την είχε προαναγγείλει λίγο πολύ η κυβέρνηση εδώ και μήνες. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο “σκούπα”»

Από την άλλη όμως οι αλλαγές αυτές είναι πιθανό να φέρουν τροποποιήσεις και στις θέσεις εργασίας, γεγονός που απασχολεί δεόντως το συνδικαλιστικό κίνημα τις τελευταίες ημέρες, το οποίο μάλιστα ετοιμάζεται να αντιδράσει σε μία τέτοια περίπτωση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ