2019-02-28 10:51:33
Φωτογραφία για Αλλαγή εκπροσώπου Τύπου στο ΓΕΣ - Έφυγε «τεθωρακισμένος» και ήρθε «ελικοπτεράς»
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Αλλαγή φρουράς στην «ηλεκτρική καρέκλα» του εκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παρουσία του νέου Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά.

Ο πρώην πλέον εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης παρέδωσε τα καθήκοντά του στον συμμαθητή του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Συνταγματάρχη (ΑΣ) Γιάννη Χειμαριό.

Μιλώντας ο Α/ΓΕΣ κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής εξήρε το έργο του πρώην εκπροσώπου Τύπου κατά τον χρόνο που εκτέλεσε τα καθήκοντά του, αφήνοντας ίσως μία «αιχμή» ως προς τον όγκο των δραστηριοτήτων του Στρατού Ξηράς που προβάλλονταν, «κάτι που ωστόσο δεν αφορά εσένα, αφού εσύ ήσουν ο εκτελεστής των εντολών που ελάμβανες», όπως έσπευσε να διευκρινίσει αμέσως, υπονοώντας έτσι προφανώς τον πρώην Αρχηγό και θέλοντας έτσι να σημειώσει ότι η πολιτική αυτή θα αλλάξει επί των ημερών του.

Ο ίδιος, απευθυνόμενος προς τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του είπε χαρακτηριστικώς ότι «ως Στρατός δεν έχουμε να κρύψουμε το παραμικρό από την κοινωνία» καθώς και ότι «η καλύτερη τακτική είναι να λες την καθαρή αλήθεια ιδίως όταν δεν έχεις κανένα λόγο να την κρύψεις», προσθέτοντας με έμφαση ότι «ο Στρατός είμαστε σε έναν κρυστάλλινο, διαφανή, πύργο, το εσωτερικό του οποίου είναι – και πρέπει να είναι – ορατό από παντού». 

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Συνταγματάρχης Ψαρομιχαλάκης κάνοντας ένα «μίνι απολογισμό πεπραγμένων» επισήμανε ότι «από τις μετρήσεις που έγιναν πριν από ένα χρόνο «η αποδοχή του ΣΞ από την Ελληνική Κοινωνία ήταν στο 65% και έχει φτάσει στο σχεδόν 90%, 89% για την ακρίβεια», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε.

Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου Συνταγματάρχης Γιάννης Χειμαριός εισήλθε στη ΣΣΕ το 1987 και εξήλθε με την Τάξη 1991 της Σχολής, ως Ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων αρχικώς, για να πάει από πολύ νωρίς στο νέο τότε Όπλο της Αεροπορίας Στρατού
. Είναι χειριστής των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ), του οποίου αργότερα διατέλεσε και Διοικητής του. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων, το πρώτο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές με Άριστα, και το δεύτερο από το National Defense Univercity στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτων, στην Πολιτική Εθνικής Ασφαλείας, επίσης με Άριστα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Καλή επιτυχία σε αμφότερους στις νέες τους θέσεις και καθήκοντα.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ