2019-03-02 08:14:11
Φωτογραφία για Γιατί τέτοιο μίσος για τους αστυνομικούς κ. αρχηγέ;
Αναρωτηθήκαμε με τίνος άραγε τη διαταγή ξηλώθηκε σύσσωμο το τμήμα ασφάλειας της Δράμας, μετά τα γεγονότα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο; Αναμφίβολα τόσο η

κ. Γεροβασίλη όσο και το στενό περιβάλλον της εκδήλωσαν τη δυσφορία τους, πλην όμως, τόσο ο χαρακτήρας της πολιτικού, όσο και ο εν γένει συμπεριφορισμός της δεν συνάδουν με τέτοια απόφαση. Άλλωστε, αυτός μας διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά οι συνεργάτες της.

Συνεπώς, ποιος έδωσε την υπηρεσιακά εξοντωτική εντολή; Οι πάντες έδειξαν και χωρίς κανένα αμφίστομο ενδοιασμό, το γραφείο του κ. αρχηγού. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί μια τέτοια απόφαση, όταν  βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται υπό διωγμό σε όποια πόλη και περιοχή της Βόρειας Ελλάδας βρεθούν; Πρόσφατα το βίωσε και η κ. υπουργός.

Είναι άλλο θέμα συζήτησης εάν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να εκφράσεις αντίθεση σε κάτι που θεωρείς εθνικά επιζήμιο
. Οι διαφορές σε μία Δημοκρατία δεν λύνονται όπως ο γόρδιος δεσμός. Είναι εξαιρετικά δύσκολα στη διαχείριση τους τα αγαθά και οι αξίες της Δημοκρατίας. Και μέσα σε αυτά δεν χωρούν οι ακραίες εκφράσεις και πράξεις αντίδρασης. Και δεν αποτελεί κανενός είδους αντεπιχείρημα ότι ήρθε ο καιρός να εισπράξουν το αντίτιμο των επιλογών τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο ικανό επιχείρημα θα ήταν μέσα από εναλλακτικές μορφές λόγου και δράσης να διδαχθούν για τα λάθη του παρελθόντος τους.

Επανερχόμαστε στο προκείμενο προκείμενο υποκείμενο καθεαυτής της απόφασης εξοστρακισμού, που νεαρά μας παραπέμπει σε ένα άλλου είδους "εξανδραποδισμό" αστυνομικών από επίσης προοδευτικού (φευ) χαρακτήρα ηγεσία. Στο 2009 από την πολιτική τότε ηγεσία και με τις παραινέσεις της ΚΥΠ. Μαύρες στιγμές για όσους ευαγγελίζονται εκδημοκρατισμό και λειτουργούν με λογικές κι ενέργειες ενός αραχνιασμένου δεσποτισμού.

Με τέτοιου χαρακτήρα επιλογές ως εκ τούτου, δεν υπηρετείται η συνοχή των υπηρετούντων ούτε η καλλιεργημένη από την εσωστρέφεια (σολιψισμός) φενάκη- αυταπάτη- ψευδαίσθηση του εκδημοκρατισμού. Στο αντίθετο κατατείνουν και εκβράζουν μίσος κι εμπάθεια. Γιατί άραγε και πότε θ' αποφασίσετε κ. αρχηγέ να λειτουργήσετε ως αρχηγός; Των αστυνομικών εννοούμε και όχι αυτών που αρέσκεστε να χαϊδεύεται τα ώτα.

ΥΓ: Ο συντάκτης του κειμένου κατάγομαι από την Δράμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει κ. αρχηγέ πως γνωρίζω τους αστυνομικούς της Δράμας. Το αντίθετο συμβαίνει. Οπότε δεν έχω λόγο κι αιτία να τους υποστηρίξω. Ούτε κι εσείς για να τους "εξορίζεται".

ΥΓ2: Θα το έκανε ποτέ αυτό ο κ. Τσουβάλας; 

του Γιώργου Καραϊβάζ 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ