2019-03-02 11:28:32
Φωτογραφία για Νέα συνάντηση υπ.Υγείας με ιδιωτικές κλινικές και Διαγνωστικά Κέντρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών!
Νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Υγείας με εκπροσώπους τωνΙδιωτικών Κλινικών, των Διαγνωστικών Κέντρων αλλά και άλλων Μονάδων του Ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή του νέου κανονισμού (GDPR) που ισχύσει από τον περασμένο Μάιο για την προστασία τωνπροσωπικών δεδομένων των ασθενών, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Ζωγραφόπουλος παρακολουθεί στενά την πορεία εφαρμογής του νέου Κανονισμού τόσο στον Δημόσιο Τομέα όσο και στον Ιδιωτικό.

Άλλωστε το στοίχημα για την υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων στη χώρα μας φαίνεται ότι είναι μεγάλο, εξαιτίας και των προβλημάτων που παρουσίαζε στον τομέα αυτό σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, περίπου 10 μήνες μετά την εφαρμογή του GDPR, παρατηρούνται ακόμη προβλήματα σε ιδιωτικές Μονάδες Υγείας, εκτός βέβαια από τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία υπολείπονται πολύ της εφαρμογής του νέου Κανονισμού.


Δεν είναι τυχαίο ότι πολίτες συχνά πυκνά κάνουν καταγγελίες στο υπουργείο Υγείας για τη μη τήρηση των προσωπικών τους δεδομένων όχι μόνο στο δημόσιο ΕΣΥ αλλά και σε μεγάλες Μονάδες του ιδιωτικού τομέα.

Ταυτόχρονα πολλοί ασθενείς φαίνεται να μην έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη συναίνεση που πρέπει να δώσουν, υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα με την άφιξή τους σε μία μονάδα υγείας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθεί και ένας ειδικός ελεγκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να πραγματοποιούνται επί τόπου έλεγχοι σε ιδιωτικές μονάδες υγείας για να διαπιστώνεται εάν πράγματι τηρούνται όλες οι νέοι κανόνεςπου ισχύουν για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των ασθενών
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ