2019-03-03 12:54:37
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Όλες οι εξαγγελίες μας θα υλοποιηθούν
Πέρασε ένα εξάμηνο που αφήσαμε και τυπικά μια δύσκολη περίοδο οκτώ χρόνων, μία ημερομηνία που αποτέλεσε μια αφετηρία για μία νέα εποχή. Μία νέα εποχή για Ελλάδα, την κυβέρνηση, την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Μια νέα εποχή, στην οποία τον τόνο δίνουν όχι η διατήρηση των προνομίων των λίγων, αλλά οι ανάγκες των πολλών», σημείωσε και ανέφερε: «Καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια, με σχέδιο, όραμα και ιεραρχήσεις. Και πάνω απ' όλα, με την κοινωνία όρθια». 

«Καταφέραμε την ολοκλήρωση του προγράμματας και ταυτόχρονα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από σκληρές μάχες. Αποδείξαμε ότι υπήρχε και υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια εργαστήκαμε με εντιμότητα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά
. Δεν αρνηθήκαμε την ιστορική ευθύνη. Είχαμε πάντα ως στόχο τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από τα προγράμματα. Στοχεύσαμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και όχι σε τερατώδη μέτρα λιτότητας. Καταφέραμε εκεί όπου απέτυχαν οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κατορθώσαμε το ΚΕΑ και την είσοδο των ανασφάλιστων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η υπεραπόδοση της οικονομίας μεταφράστηκε στην παροχή της 13ης σύνταξης και του κοινωνικού μερίσματος, την τελευταία τριετία».

«Επαναφέραμε τις συνθήκες εργασιακής κανονικότητας, προστατέψαμε τη λαϊκή κατοικία, μειώσαμε την ανεργία, αυτά είναι τα αποτελέσματα μίας εναλλακτικής πολιτικής σε ένα δύσκολο πλαίσιο. Εργαστήκαμε και έντιμα. Όσο και αν ψάξει κανείς δεν θα βρει στον ΣΥΡΙΖΑ μαύρα ταμεία, offshore και παράνομο πλουτισμό. Η δικαιοσύνη λειτουργεί με πλήρη ανεξαρτησία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε, ακόμη, πως «έχουμε μπροστά μας πολλά περισσότερα. Ήδη προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις και στη ΔΕΘ εξαγγείλαμε μέτρα που ανήκουν στον δικό μας πυρήνα. Και σε έξι μήνες όλα όσο ειπώθηκαν ψηφίστηκαν στη Βουλή, υλοποιήθηκαν και άλλα υλοποιούνται. Όλες οι εξαγγελίες μας θα υλοποιηθούν».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ