2019-03-04 14:04:17
Φωτογραφία για Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ…
Εκδήλωση με θέμα, «Στα άγνωστα νερά των fake news: Οι ύφαλοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό», οργάνωσε στην Καλαμάτα ο Συριζα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Θα νομίζετε όλοι, ότι κάνουμε ένα ακόμη αστείο. Και όμως βιάζεστε, η είδηση είναι αληθινή. Μην γελάτε. Και μην σηκώνετε το φρύδι.

Παραβρέθηκε μάλιστα και ο γενικός Προϊστάμενος, τι λέμε τώρα ο Γενικός Διευθυντής όλων των καθεστωτικών υπηρεσιών, που παράγουν ψευδείς ειδήσεις, εξαγοράζουν ιστοσελίδες και μισθώνουν troll, δηλαδή η υπουργάντζα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατά κόσμον Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα fake news έχουν ακροδεξιά ρίζα και αυτό είναι ένα απολύτως συμπαγές συμπέρασμα», προσθέτοντας ότι «με αυτή την έννοια, ακριβώς επειδή ο πολιτικός αντίπαλος έχει κάνει την επιλογή της ταύτισης με αυτού του τύπου την προπαγάνδα, δηλαδή έχει επιλέξει συνειδητά, δεν του έχει ξεφύγει, να οικοδομήσει ένα κράμα δεξιάς -ακροδεξιάς, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μία τέτοιου τύπου αντιπαράθεση».


Μην τρελαίνεστε έχει και συνέχεια. Ο Νικολάκης ο Παππάς για να αποδείξει ότι δεν είναι πλακατζής, παρουσίασε και «ακράδαντα» στοιχεία και έτσι παρέθεσε μια σειρά ψευδών ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι «έχουν χρονικότητα, δηλαδή υπάρχει λόγος για τον οποίο μία ψευδής είδηση διασπείρεται τη συγκεκριμένη στιγμή».

Τι λες τώρα; Τι επιστημοσύνη είναι αυτή; Ποιος άλλος θα σκεφτόταν κάτι τόσο έξυπνο, με τόσο βάθος, μετά από τέτοια αναλυτική επεξεργασία του «φαινομένου»; Δηλαδή οι ψευδείς ειδήσεις κατασκευάζονται και διασπείρονται μια συγκεκριμένη στιγμή, γιατί υπάρχει λόγος; Τέτοια σταλινική ιδιοφυΐα και τόσο καιρό χαραμιζόταν; Να είναι καλά ο μεγάλος κομμουνιστής ηγέτης Τσίπρας, που τον ανέδειξε για να μας υπηρετεί Διαβάστε, όμως, τώρα και το καλύτερο.

Ο Νικολάρας ο Παπατζής δεν δίστασε να κάνει, λέει, και εκτενή αναφορά στις πρωτοβουλίες, που έχει πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια θα μπορεί να έχει ρόλο η οργανωμένη δημοσιογραφική κοινότητα». Το καθεστώς Τσίπρα, βουτηγμένο στο ψέμα, στην απάτη, στην διαρκή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, παίρνει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων. Είναι να ζαλίζεται κανείς.

Τελικά, μάλλον ζούμε σε μια διαρκή παραζάλη, μια ψευδαίσθηση, ένα όνειρο. Υπάρχει ζωή μετά τον Συριζα, υπήρχε πριν ανέβει στην εξουσία; Ίσως θα πρέπει μαζί με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν παντού στους δρόμους σύντομα τεράστιες βιντεοοθόνες που να προβάλλουν το έργο του Μεγάλου Αρχηγού Τσίπρα, ενώ ο ίδιος θα μιλάει, θα μας καθησυχάζει συνεχώς για το αληθές της ύπαρξης του… Για τα παράλληλα σύμπαντα έχετε ακούσει;;;

Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2019/03/03/%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b4/
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ