2019-03-06 13:49:27
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι πέντε τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας διαιτολόγιο;
Τα πέντε τρόφιμα που θα δείτε παρακάτω, είναι γεμάτα οφέλη για τον οργανισμό μας και πρέπει απαραίτητα να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Δείτε γιατί!

1. Ξηροί καρποί

Τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικών, λιπαρών οξέων, βιταμινών και μετάλλων. Είναι γεμάτα βέβαια και με θερμίδες, αλλά οι θερμίδες αυτές προέρχονται κυρίως από υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών τα οποία είναι εξαιρετικά καλά για τον οργανισμό και η κατανάλωσή τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

2. Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και η πέστροφα, είναι γνωστά για τα οφέλη τους για την υγεία μας. Εκτός του ότι αποτελούν μια μεγάλη πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ανοσοποιητικών βιταμινών Α και D, είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Έχουν πολλά οφέλη για την υγεία και έχουν συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικής βλάβης, εγκεφαλικού επεισοδίου, άνοιας και καρκίνου του προστάτη.


3. Τα σκούρα λαχανικά

Tα σκούρα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, το μαρούλι, η ρόκα, το σέσκουλο, το σταμναγκάθι και τόσα ακόμα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνη C, καθώς και φυτοθρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία. Μερικά από τα φημισμένα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση των πράσινων λαχανικών περιλαμβάνουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, βελτιωμένη υγεία των ματιών και μειωμένο κίνδυνο γνωστικών ελλειμμάτων.

4. Μούρα

Τα διάφορα μούρα, οι φράουλες, τα κράνμπερι, τα βατόμουρα, το goji berry, τα μύρτιλα, τα σμέουρα, τα φραμπουάζ όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια και είναι εξαιρετικά υγιή φρούτα με πολύ υψηλά σε αντιοξειδωτικά επίπεδα. Πολλά μούρα έχουν μεμονωμένα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να βοηθήσουν στην πρόληψη της άνοιας (μαύρα φραγκοστάφυλα), να καταπολεμήσουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου (βατόμουρα) και να αποτρέψουν τις μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος (cranberries).

5. Βρώμη

Η βρώμη αποτελεί βασικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής, καθώς παρέχει ενέργεια βραδείας απελευθέρωσης, που σημαίνει ότι θα σας κρατήσει με μια αίσθηση πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία, όπως ψευδάργυρο, σίδηρο και ασβέστιο και αποτελεί καλή πηγή βιταμινών Β, οι οποίες είναι εξαιρετικά ευεργετικές για το νευρικό σύστημα. Έχει επίσης πολλά άλλα οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν τη βοήθεια για τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και διαβήτη, τη μείωση της χοληστερόλης, τη μείωση της πίεσης του αίματος και την ωφέλεια του πεπτικού συστήματος.

Πηγή: tilegrafima.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ