2019-03-07 06:51:13
Φωτογραφία για Σχολείο για την ΟΕΑ ζητούν οι Λιμενικοί
Διαβάστε το έγγραφο των Λιμενικών Αττικής, Πειραιά και Νήσων: Άμεση και  επιτακτική  πλέον είναι η ανάγκη  πραγματοποίησης  ενός (τουλάχιστον) Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού

Σώματος (ΣΕΑΛΣ).

καθότι:

αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των στελεχών που αποχωρούν από τις τάξεις των κλιμακίων ανά την Ελλάδα, λόγω σημαντικών οικογενειακών και οικονομικών υποχρεώσεων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν αποχωρήσει από τις Ειδικές δυνάμεις -οικειοθελώς- πάνω από  25 στελέχη! Αν ανατρέξετε στις θέσεις των κλιμακίων ανά την Ελλάδα αυτός ο αριθμός (25) είναι περίπου όσο η δύναμη σχεδόν 4 Κλιμακίων!! (Μύκονο- Σαντορίνη - Σάμο - Άγιο Νικόλαο Κρήτης) Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι, ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 34 έτη ανά στέλεχος, ένα γεγονός το οποίο ωθεί στην αναγκαστική έξοδο από τις ειδικές δυνάμεις του ΛΣ λόγω ηλικίας βάση κανονισμού ΚΕΑ(παλιός και παρωχημένος αν σκεφτούμε ότι είναι από το 2003! ) αλλά και  σωματικής καταπόνησης!


Οι συνεχείς αποσπάσεις στο ανατολικό Αιγαίο σε συνδυασμό με τον όγκο επιχειρησιακών αναγκών που γεννιόνται διαφορετικά ανά κλιμάκιο φέρουν όλη αυτή την κούραση στα στελέχη αποδεικνύοντας περίτρανα τον λόγο που τους δίνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης τα 25 έτη.

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ίσως συγκαταλέγεται στην παγκόσμια κατάταξη των Ακτοφυλακών ,όχι μόνο  λόγω των επιτυχιών που έχουν φέρει τα έμπειρα στελέχη των ομάδων ειδικών αποστολών, αλλά και ως το Σώμα που διαθέτει  μία από τις ‘γηραιότερες’’  Ειδικές μονάδες καθώς τα τελευταία 300-350 στελέχη έχουν μέσο όρο που φτάνει τα 40+ έτη.

Αίσθηση επίσης προκαλεί ότι "στον πάγο" παραμένουν αρκετές αιτήσεις αποχαρακτηρισμών από τα Κ.Ε.Α καθώς κάτι τέτοιο θα "γονατίσει" τις μονάδες των ΚΕΑ ανά την Ελλάδα.

Πρόταση μας είναι να εκπαιδευτούν νέα στελέχη στο ΣΕΑΛΣ μέσα από ένα εξαίρετο πρόγραμμα, (τόσο θεωρητικής όσο και πρακτικής εκπαίδευσης -σε χώρους του φυσικού περιβάλλοντος εργασίας των Κλιμακίων όπως το Κεντρικό Λιμάνι Πειραιά- ) με σχεδόν μηδενικό κόστος του οποίου  η μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί από έμπειρα στελέχη, τόσο της Διοίκησης ΚΕΑ Πειραιά σε συνεργασία με την οικεία διεύθυνση, όσο και με στελέχη ΚΕΑ  της υπόλοιπης Ελλάδος μαζί με ένα νομικό επιτελείο αποτελούμενο από αξιολογότατους Αξιωματικούς (Νομικούς) του ΑΛΣ.

Να  θυμηθούμε λοιπόν ότι πρόσφατα, εισήχθησαν νέα στελέχη από Ειδικές δυνάμεις του στρατού για να ενσωματωθούν στις Ειδικές δυνάμεις του ΛΣ αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια για αυτήν την εκπαίδευση!

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο Καλλικράτης και στις Ειδικές Δυνάμεις δεν είχε και ούτε θα δείξει ποτέ θετικό αποτέλεσμα για τις απαιτήσεις που έχει η πατρίδα μας από το ένδοξο Λιμενικό Σώμα,  το όποιο στην εποχή μας αν και κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυση του δείχνει σε πολλές περιπτώσεις  σαν να είναι μόλις 10 ετών και όχι 100!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                            ΛΑΖΙΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΥΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ