2019-03-07 19:06:13
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Αθήνα-Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την αποπληρωμή δανείων
Στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους δανειστές παρέπεμψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης αποπληρωμής του Ταμείου από την Ελλάδα. Όπως είπε, δεν γνωρίζει μέχρι τώρα να έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα.

Ερωτηθείς για το τι θα σήμαινε μια τέτοια εξέλιξη και αν θα ήταν ικανή να μεταβάλλει το καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας που ασκείται από το ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις είπε ότι «είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους πιστωτές, όπου χρειάζεται» προσθέτοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα μείωνε το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων από το ΔΝΤ αλλά «δεν θα επηρέαζε την μεταμνημονιακή εποπτεία». Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ΔΝΤ βρίσκεται σε κατάσταση μεταπρογραμματικής εποπτείας (post programme monitoring), συμπληρώνοντας πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και η δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης από το Ταμείο.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και εάν το ΔΝΤ θεωρεί επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» των κόκκινων δανείων, παρέπεμψε στην έκθεση της επόμενης εβδομάδας για λεπτομέρειες αναφορικά με το θέμα αν και επισήμανε ότι «η ανάγκη ενίσχυσης των ισολογισμών των Τραπεζών είναι σημαντική ώστε να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ