2019-03-08 12:20:43
Φωτογραφία για Mediatown: Οι πρεμιέρες του Open και τα νέα στοιχήματα, όχι ψάρωμα του χρόνου, η Χατζηβασιλείου τα βλέπει αλλιώς, μεταγραφικά σενάρια στον ALPHA, σκληρή μάχη για τα κανάλια
Το "Mediatown" είναι και πάλι εδώ! Αυτή την εβδομάδα, δεν έχετε παράπονο από τις στήλες του tvnea αφού αυτές ήταν σε πληθώρα. Για πάμε να δούμε τι έχει το σημερινό μας μενού Οι πρώτες πρεμιέρες του Open...

Απογοητευτικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα από τις 3 πρώτες πρεμιέρες του Open με τις εκπομπές "My Greece", "Passenger" και "Its show time". Τα νούμερα ήταν αναμενόμενα.

Η Δέσποινα Βανδή δεν επιχείρησε να ξεφύγει από τα αναμενόμενα αυτού του τύπου των εκπομπών, οι οποίες έχουν κουράσει πάρα πολύ. Στερούνται περιεχομένου και δίνουν την εντύπωση που βγαίνουν στον αέρα απλά για να βγουν. 

To "Passenger" είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό του "Extreme Sommer" με τον Κώστα Σόμμερ, με τον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη να διαθέτει μία από τις πιο αντιτηλεοπτικές προσωπικότητες. Αυτές οι εκπομπές για να έχουν κάποια ελπίδα θα πρέπει να παρουσιάζονται από πρόσωπα με μαζική αποδοχή και ιδιαίτερο τηλεοπτικό ταλέντο. Η λογική αξιοποίησης παικτών ριάλιτι καλά κρατεί και ευτυχώς το κοινό δεν δείχνει να την αποδοκιμάζει. 


Όσον αφορά το Νίκο Κοκλώνη, είναι άδικο να παραβλέψουμε τη μεγάλη επιτυχία του να φέρει στη χώρα μας την Πάμελα Άντερσον. Για τα δεδομένα του Open,  η παραγωγή είναι αξιοπρεπής και ο παρουσιαστής το προσπαθεί.

Το πρόβλημα είναι πως ενδεχομένως η εποχή των σόου χωρίς συγκεκριμένο φορμάτ να έχει περάσει. Στην εποχή του διαδικτύου δεν περιμένει κανένας τηλεθεατής κανέναν celebrity να δει μέσα από ένα υπέρλαμπρο σόου. 

Τα μεγάλα στοιχήματα...

Δύο είναι τα μεγάλα άγχη του σταθμού, διότι εκεί παίζονται πολλά χρήματα. Αναφέρομαι στο "Αλ τσαντρι νιουζ" και το "X-Factor". Για το πρώτο, ο στόχος είναι να ξεπεράσει το 10% και για το δεύτερο το 15%, μιλώντας πάντα με στελέχη του σταθμού. 

Δεν ξέρω αν είναι εύκολο, ιδιαίτερα για το ανταγωνισμό που επικρατεί τις Τρίτες. Η γνώμη μου για τον Λάκη Λαζόπουλο είναι πολύ συγκεκριμένη θεωρώντας πως σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα τέτοιες φιγούρες προσωπικοτήτων δεν θα είχαν θέση στην τηλεόραση. Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης θεωρήθηκε πως αμαυρώνει το προφίλ του σταθμού, ενώ ο Λάκης Λαζόπουλος όχι.  Όσο για την υπόθεση Κούγια, τίποτα δεν δικαιολογεί τον γνωστό δικηγόρο που θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή την πράξη βίας. Αυτό δεν σημαίνει πως το συμβάν δεν λειτουργεί και διαφημιστικά για την πρεμιέρα.

Από την άλλη, το "X-Factor" μπορεί και να πάει καλά. Αυτό θα κριθεί κυρίως από την παραγωγή και από το αν θα έχει να ζηλέψει κάτι από τα τελευταία δείγματα στον ΑΝΤ1 και στον ΣΚΑΙ. 

"Δεν ψαρώνω για του χρόνου"

Το "Μην ψαρώνεις" προσωπικά μου αρέσει κυρίως λόγω των χαρακτήρων της σειράς. Ειδικά, η Μαρία Ιωαννίδου είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Το πρόβλημα είναι ότι η πλοκή δεν προχωρά και επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα το κοινό να κουράζεται. Ενδεχομένως, να πρέπει να ρίξει αυλαία με αξιοπρέπεια στα τέλη της φετινής σεζόν και να αναζητήσει ο ΑΝΤ1 μία πιο γερή κωμωδία για του χρόνου. 

Εκτός, και αν φροντίσει η σεναριογραφική ομάδα να τονώσει λίγο την υπόθεση...

Εκείνη θα συνεχίζει να λέει τα δικά της...

13,3% έκανε το Σάββατο η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο "Πάμε Πακέτο". Θα συνεχίζει η ίδια να νιώθει πως είναι βασίλισσα της prime time, αλλά τα νούμερα της μιλούν από μόνα τους. Πάντως, το "γλείψιμο" του Open στις επιδόσεις με πονηρεύει...

Οι απουσίες και τα μεταγραφικά σενάρια...

Βίκυ Χατζηβασιλείου, Αγγελική Νικολούλη, Ελένη Μενεγάκη, Αντώνης Σρόιτερ. Είναι 4 ονόματα που η πιάτσα κάνει έντονη συζήτηση για τα μεταγραφικά τους σενάρια και η απουσία τους από την κοπή της πίτας του ALPHA ενίσχυσε αυτή τη φημολογία. Το τι θα γίνει δεν το ξέρει κανείς, αλλά ο συναγερμός έχει αρχίσει να χτυπά επικίνδυνα. Θεωρώ πως θα παίξει πολύ ρόλο το πόσο αποφασισμένη είναι η νέα διοίκηση του ALPHA να "κουρέψει" τα χρυσά συμβόλαια. 

Σε διαφορετικές περιπτώσεις συμπεριλαμβάνονται η Ναταλία Γερμανού που λογικά συνεχίζει του χρόνου και η Ελένη Τσολάκη που θα ήταν αμήχανο μετά το κόψιμο της εκπομπής της να παρευρεθεί σε μία τέτοια βραδιά. Βέβαια, η τελευταία κατά πάσα πιθανότητα αντιλαμβάνεται πως τη νέα σεζόν θα βρίσκεται εκτός ALPHA.

Μάχη για γερά νεύρα...

Μάχη για γερά νεύρα είναι αυτή που λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα κανάλια Star-ANT1-ALPHA. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Μάρτιος θα φέρει πολλές ανατροπές και ενδεχομένως οι σταθμοί να έχουν τη σειρά κατάταξης όπως τους ανέφερα παραπάνω. Το μεγάλο πρόβλημα το έχει ο ALPHA που μπορεί να βρεθεί από την πρώτη θέση στην τρίτη. Για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα...

Αυτά και για σήμερα. Ραντεβού σύντομα μέσα από το tvnea.com!

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ