2019-03-09 09:58:49
Φωτογραφία για Ερευνα: Από τα γονίδια του ζευγαριού εξαρτάται η επιτυχία ενός γάμου
Δεν αρκεί να ταιριάζουν οι χαρακτήρες, είναι και θέμα γονιδίων, λέει έρευνα του Γέιλ

Το πόσο χρόνο θα μείνει ένα ζευγάρι παντρεμένο είναι και θέμα γονιδίων, υποστηρίζει νέα

έρευνα του πανεπιστημίου του Γέιλ. Αν και οι άνθρωποι ερωτεύονται για διάφορους λόγους, ο χρόνςο τον οποίο θα μείνει κάποιος με τον σύζυγό του μπορεί να εξαρτάται και από το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την ορμόνη «οξυτοσίνη» - γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν έστω ο ένας από τους δύο συζύγους έχει μια συγκεκριμένη μορφή του γονιδίου που σχετίζεται με την οξυτοσίνη, τότε το ζευγάρι έχει περισσότερες πιθανότητες μακροημέρευσης.

Η οξυτοσίνη είναι μια ορμόνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία δεσμών και σε κοινωνικές διεργασίες όπως το δέσιμο με κάποιον άλλον, η δημιουργία εμπιστοσύνης και η διατήρηση των σχέσεων.

Η έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Γέιλ, μελέτησε 178 παντρεμένα ζευγάρια, ηλικίας από 37 έως 90 ετών.

«Η μελέτη αυτή δείχνει ότι το πώς αισθανόμαστε στις πιο στενές μας σχέσεις δεν εξαρτάται μόνο από τις κοινές μας εμπειρίες ανά το χρόνο. Σε ένα γάμο, οι άνθρωποι επηρεάζονται επίσης από τα δικά τους γονίδια, αλλά και του συζύγου τους», είπε η υπεύθυνη της έρευνας Τζόαν Μόνιν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ