2019-03-11 12:31:52
Φωτογραφία για Περί Αποκατάστασης Αδικιών Μεταξύ Στελεχών των Ε.Δ Που Απορρέουν Από Το Νομοσχέδιο Προς Διαβούλευση
Επιστολή αναγνώστη στο kranosgr

Ειλικρινά θλίβομαι και στεναχωριέμαι από την αδιάφορη συμπεριφορά κάποιων κύριων,  παρόλο τα τόσα δημοσιεύματα πού έχουν αναρτηθεί σε διάφορα κατά καιρούς site πού αναφέρονται σε κραυγαλέες αδικίες κατά των μονιμοποιηθεντων, Εθελοντών του ν.445/74, σκοπίμως δεν θα αναφερθώ και για τις μονιμοποιηθεισες εθελοντριες του ν.705/1977 ότι έχουν αδικηθεί διότι εκτός ότι κατάφεραν και ακολούθησαν τους παραπάνω εθελοντές κατάφεραν και μπράβο τους με τον Ν.4433/16 να περάσουν ότι οι παράγραφοι 1και 3 του άρθρου 58 του ν.4407/16 αντικαθίσταται  με το ότι όσες έχουν συμπληρώσει μέχρι 31-12-14 είκοσι πέντε 25ετη πραγματικής υπηρεσίας θα έχουν ως καταλυτικό βαθμό ΣΜΗΝΑΡΧΟΥ.

Και έρχομαι τώρα στα δικά μας.

Έχει γίνει καταρχήν μεγάλο μπέρδεμα περί εθελοντών και εθελοντών και τι εννοεί ο συντάκτης;

Καταρχήν οι μονιμοποηθεντες εθελοντές του ν.445/74 και θα μιλήσω μόνο για την Πολεμική Αεροπορία και ας με συγχωρέσουν οι συνάδελφοι των άλλων όπλων αλλά δεν γνωρίζω τον χρόνο και τον τρόπο κατάταξης τους, εισήχθησαν κατόπιν προκήρυξης συγκεκριμένων θέσεων και ειδικοτήτων και υποβλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη προς την αρμόδια επιτροπή κατόπιν υπήρξαν ψυχοσωματικά τέστ εν συνεχεία όσοι τα περναγανε προχωρούσαν σε αθλητικά και τέλος υγειονομικές εξετάσεις στο 251ΓΝΑ.

Κατόπιν μετά τους οριστικούς πίνακες πήγαιναν στην Τρίπολη για να ξεκινήσει η σταδιοδρομία τους.

Έπρεπε να δοκιμαστούν  δίνοντας εξετάσεις καθημερινά πάνω στο αντικείμενο τους πέντε ολόκληρα χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται μέχρι να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν ακολουθώντας βάσει της προκήρυξης και του νόμου εκείνης της χρονιάς την εξέλιξη των στελεχών από την ΣΤΥΑ η ΣΥΔ μπαίνοντας στην  κοινή επετηρίδα πίσω από τον τελευταίο της σχολής της συγκεκριμένης χρονιάς αποφοίτησης.

Να αναφέρω ότι ο θεσμός των ανακατατάγων Εθελοντών Ν.445/74 έπαψε να υφίσταται το 1990.

Από εδώ και μετά έχουμε προσλήψεις ΕΠΟΠ ,ΕΠΥ, ΕΜΘ οι οποίοι δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση και ταυτηση με τους παραπάνω σημερινούς Αξκους διότι προέβλεπε ότι θα  αποστρατευτουν με τον βαθμό του ανθυπασπιστή βάσει εγκυκλίου.

Σήμερα μιλάνε όλοι για αποκατάσταση των ΕΜΘ ,για αλλαγή ορίων ηλικίας και άλλα διάφορα πού καλά κάνουν και τα διεκδικούνται μαζί τους είμαστε δεν λέμε να ψωφισει η κατσίκα του γείτονα.

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΌ ΌΤΙ,  Ο ΘΕΣΜΌΣ ΤΩΝ  ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ ΑΞΚΩΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΜΘ.

Θέλω  να τονίσω για  μία φορά ακόμα ότι οι ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ  ΑΞΚΟΙ έχουν αδικηθεί κατάφορα διότι μέχρι τον ν.4407/16 όπου ο τελευταίος ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ είχε 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας είχε την ίδια εξέλιξη με τους συναδέλφους εκ ΣΤΥΑ και ΣΥΔ , δεν λέω εκ ΑΣΣΥ διότι το σύστημα εισαγωγής τους ήταν πανομοιότυπος χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις και με προσόν εισαγωγής ακομα ενδεικτικό Α λυκείου.

Με τον ν.4407/16 προέβλεπε ότι τόσο οι εκ ΑΣΣΥ όσο και οι ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ ο χρόνος των υποπαραγραφων β και γ της παραγράφου 8 του άρθρου 5 του Να.2439/1996 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μόνιμου αξκου πέρα από τα δέκα τρία 13 έτη από την κατάταξη τους .

Δηλαδή ένας σμηναγός για να γίνει επισμηναγός ήθελε να είναι στο βαθμό 

17 χρόνια , συν τα 13 χρόνια βάσει του παραπάνω άρθρου , τουτέστιν στα 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας  γίνονται επισμηναγός όπως ακριβώς έγιναν  στα 30 χρόνια οι συνάδελφοι εκ ΣΤΥΑ  αφήνοντας τούς ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ έξω από αυτή την ρύθμιση αφού μέχρι πρότινος είχαν κοινή επιτηριδα και εξέλιξη.

Τρεις μήνες μετά τον 4407/16 έρχεται ο Ν 4433/16 όπου δεν καταλαβαίνει κανείς το σκεπτικό και το αιτιολογικό να βγουν από την παραπάνω ρύθμιση του Ν.4407/16 οι ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ με αποτέλεσμα να μην προαχθούν σε επισμηναγοι όπως έπραξαν οι εκ ΑΣΣΥ, παρά  να εγκλωβιστούν σε σμηναγοι για δύο με τρία τουλάχιστον ακόμα χρόνια 

έτσι ώστε να τους περάσουν βαθμολογικά αντίστοιχα δύο και τρεις ολόκληρες σειρές ΑΣΣΥ δημιουργώντας διαταραχή στην μέχρι πρότινος αρχαιότητα.

Για να γίνει κατανοητό αυτό πού σας αναφέρω θα σας πω ότι σήμερα ένας ανακαταταγεις  που ήταν πίσω από την 40 σειρα ΣΤΥΑ , θα έπρεπε τέλος του 2018 να γίνει επισμηναγός όπως έπραξαν εκείνοι.

Θα μείνουν καί δύο με τρία χρόνια στον ίδιο βαθμό καί έτσι όμορφα καί ωραία θα τους περάσει και η 41,42,43 σειρές.

ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ δεν είναι;

Ήδη για να γνωρίζετε κάποιοι της 41 σειράς αρχίζουν και μιλάνε άσχημα δημιουργοντας εκνευρισμό.

Κλείνοντας δεν καταλαβαίνω γιατί μετά από 30 ολόκληρα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας γίνονται όλα αυτά τα απαξιωτικά θέματα κατά των συγκεκριμένων Αξκων.

Ευελπιστώ μέχρι τις 15 Μαρτίου που είναι για διαβούλευση το νομοσχέδιο που δεν αναφέρει απολυτως τίποτα για την συγκεκριμένη κατάφορη αδικία ούτε καν μνημονεύει σε κανένα άρθρο τους συγκεκριμένους ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΓΕΙΣ ΑΞΚΟΥΣ παρά μόνο τους ΕΜΘ πού σας ξανά λέω δεν έχουν καμμία σχέση με τον θεσμό των ανακατατάγων , να επανέλθει η ρύθμιση πού υπήρχε στον Ν.4407/16 που έλεγε ότι ο χρόνος των υποπαραγραφων β και γ της παραγράφου 8 του άρθρου 5 του Ν.2439/96 υπολογίζεται ως χρόνος υπηρεσίας μόνιμου αξκου πέρα από τα δέκα τρία 13 έτη από την κατάταξη τους .

Έτσι επανέρχεται η τάξη και η ομαλότητα.

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Η ΠΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ