2019-03-12 18:59:27
Φωτογραφία για ΥΠΕΘΑ: Δεν υπάρχει καμία εντολή που να απαγορεύει το «Μακεδονία ξακουστή»
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τι δήλωσε υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή στο Newpost

Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαταγή, γραπτή ή προφορική, που να απαγορεύει το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» στις Ένοπλες Δυνάμεις διαβεβαίωσε το newpost.gr, υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μετά το σχετικό θόρυβο, που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα.

Με αφορμή τη σχετική απάντηση του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ με την οποία κατηγορούσε στελέχη των ΕΔ ότι «με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική“, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια», ο ΥΕΘΑ απήντησε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη του, δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων».

«Αυτή ήταν η ερώτηση, αυτή και η απάντηση του υπουργού», μας επισήμανε η «υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή του ΥΠΕΘΑ», προσθέτοντας: «Η ερώτηση αφορούσε συγκεκριμένο σύνθημα και όχι εμβατήριο. Και η απάντηση του υπουργού ήταν πως τέτοιο σύνθημα δεν ακούστηκε. Το εμβατήριο υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στα γνωστά στρατιωτικά εμβατήρια και υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ».


Σωστή η διευκρίνιση και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει καλύτερη «έμπρακτη διάψευση» όλων αυτών από το να ακούσουμε το εμβατήριο αυτό να παιανίζεται από τις στρατιωτικές μπάντες κατά τις στρατιωτικές παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα – σε λίγες ημέρες – με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου!

Ίδομεν!

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ