2019-03-14 09:04:09
Φωτογραφία για Τσαϊρίδης για Κυρίτση:«Πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός;»
Η δήλωση του κ. Κυρίτση έχει προκαλέσει οργή σε όλους τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν δεχθεί χιλιάδες μολότοφ κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διαδηλώσεων ακόμα και στα

γήπεδα. Δυστυχώς ο κ. Κυρίτσης έχει επιλεκτική μνήμη αφού ξέχασε τα θύματα της Marfin όπου οι νεκροί ήταν αιτία επίθεσης από βόμβες μολότοφ» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, σχολιάζοντας την δήλωση που έκανε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ» σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

Το λυπηρό, υπογράμμισε ο κ. Τσαϊρίδης, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και εκφράζουν τέτοιες επικίνδυνες απόψεις, διερωτώμενος «Τι θέλει να μας πει; ότι πρέπει να υπάρξει πρώτα νεκρός αστυνομικός για να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών;»


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει προταθεί από τους ίδιους η αυστηροποίηση των ποινών και την μετατροπή των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αυτό σημαίνει την άμεση προφυλάκιση των συλληφθέντων μέχρι να δικαστούν.

«Αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή σαν αστυνομικοί που ο καθένας επιτίθεται είτε στα ΜΑΤ ακόμα και σε πληρώματα περιπολικών και των ομάδων ΔΙΑΣ που προσπαθούν να συλλάβουν δράστες και μπαίνουν σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια και δέχονται επιθέσεις, σίγουρα δεν είναι κανονικότητα» καταλήγει.

grtimes.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ