2019-03-14 10:39:45
Φωτογραφία για «Χαμός» στην δίκη για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Απειλές, εκβιασμοί, περίεργα τηλεφωνήματα και στη μέση ένας κρατούμενος, πρωταγωνιστής, μεγάλου οικονομικού σκανδάλου. Πρόκειται για τον Αριστείδη Φλώρο, αλλά και γνωστούς

δικηγόρους, οι οποίοι είτε βρίσκονται στο «στόχαστρο» για εγκληματικές ενέργειες είτε φέρονται να παίζουν ρόλο μεσαζόντων, ανάμεσα σε κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρίας Energa.

O Αριστείδης Φλώρος στην πολύωρη κατάθεση του σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της δολοφονίας του φίλου του και δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εμφανίστηκε αποκαλυπτικός, παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή της ιστορίας.

Από την άλλη, λίγη ώρα αργότερα, ο δικηγόρος, Γιώργος Αντωνόπουλος, ανεβαίνοντας με τη σειρά του στο βήμα του μάρτυρα τον διέψευσε κατηγορηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Αρ. Φλώρος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ.


«Απειλούσε ο Λεκοτσάι»

Σήμερα, ο Αρ. Φλώρος ανέφερε στην κατάθεση του, ότι τον τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκ ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε συνάντηση,η οποία του μεταφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Η συνάντηση ήταν μεταξύ του γνωστού ποινικολόγου και δύο συναδέλφων του οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον Γ. Αντωνόπουλο.

Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος εκεί οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει οτι του ζητούν 2 εκ ευρώ για να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του, και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είπε να μην δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί αλλά να ειδοποιήσει την οικογένεια του για τις απειλές.

Ο Αρ. Φλώρος ξεκαθάρισε στο Δικαστήριο ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι εάν στο μέλλον θελήσει να δώσει χρήματα στους Αλβανούς κακοποιούς, ο ίδιος δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό.

«Του είπα να ηχογραφήσει τους συναδέλφους του αλλά το αρνήθηκε»

Εκείνος με τη σειρά του ανέφερε ότι πρότεινε στον γνωστό ποινικολόγο να ηχογραφήσει τους συναδέλφους του, κάτι που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος αρνήθηκε.

Εκείνη την περίοδο ο Αρ. Φλώρος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι συνάντησε τυχαία στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, άλλο δικηγόρο, γνωστό επίσης στο ευρύ κοινό, ο οποίος του είπε ότι θα τον φέρει σε επαφή με τον Γ, Αντωνόπουλο, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, για να τα βρουν.

Όντως ο Αρ. Φλώρος κατέθεσε ότι τον Ιούλιο του 2017 συναντήθηκε παρουσία του γνωστού Αθηναίου δικηγόρου με τον Γ. Αντωνόπουλο, τα βρήκαν και έδωσαν τα χέρια.

«Μου είπε (σς ο Γ. Αντωνόπουλος) από ΄δω και περά θα το χειριστούν οι δικηγόροι μας» κατέθεσε ο Αρ. Φλώρος, τονίζοντας ότι ο Γ. Αντωνόπουλος συμφώνησε να μην παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση.

«Συνέχισαν να ζητούν χρήματα»

«Παρ’ όλα αυτά λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το δικαστήριο τον Σέπτέμβρη του 2017, οι δύο άλλοι δικηγόροι (σ.σ τους κατονομάζει), συνέχισαν να ζητούν χρήματα» κατέθεσε επίσης ο Αρ. Φλωρος, προσθέτοντας με λύπη πως μετά τα γεγονότα τον πρόλαβαν καθώς τον Οκτώβριο του 2017 ακολούθησε η δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

«Κατά καιρούς έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν δώσε 5 εκ ευρώ αλλά χωρίς απειλές, γι΄αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη» ανέφερε επίσης ο Αρ. Φλώρος.

Κατηγορούμενος Αλβανός, φερόμενος ηθικός αυτουργός : Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος γνώριζε «τα πάντα.Ήταν φίλος μου. Γι’ αυτό τον επέλεξα για συνήγορο μου. Μου είχε πει να ηρεμήσω και να μην αγχώνομαι και να κάνουμε κάποιες ενέργειες για να μην κινδυνεύσει η οικογένεια μου».

Στην ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το αν γνώριζε πως ο Γιώργος Αντωνόπουλος είχε σχέση με τους Αλβανούς κατηγορουμένους, τόνισε πως «ξέρω ότι το 2016 ο Αντωνόπουλος τους επισκέφτηκε, δυο τρεις φορές, μετά την απόπειρα».

Τι καταθέτουν 2 Αλβανοί κακοποιοί

Οι δύο Αλβανοί κακοποιοί πάντως κατήγγειλαν σήμερα στο Δικαστήριο πως τέταρτος δικηγόρος, στις 21 Ιανουαρίου 2019 και μετά τη δολοφονία του Άρπερ Μπάκο, τους μετέφερε ένα έγγραφο από τον Αρ. Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου, κάτι που ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος αρνήθηκε.

Επίσης κατήγγειλαν ότι ο κρατούμενος που κατασφάχθηκε προ ημερών στον Κορυδαλλό κατά τη διάρκεια συμπλοκής, θα ερχόταν να καταθέσει στη δίκη με τον Κλ.Λεκοτσάι να απευθύνεται στην έδρα, λέγοντας : «Το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;»

Αντωνόπουλος: Ο δολοφόνος είναι ο Φλώρος

Στη συνέχεια, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Γ. Αντωνόπουλος. Ο δικηγόρος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο μόνος με τον οποίο έχει μιλήσει είναι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος είχε επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει για το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του.

«Οι δικηγόροι του δολοφόνου (σ.σ αναφερόμενος στον Αρ. Φλώρο) παρέλασαν από το γραφείο μου. Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διαβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί» κατέθεσε ο δικηγόρος, και  συνεχίζοντας είπε «ακούσατε φαντάζομαι πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουμε τους Αλβανούς. Να σας πως λοιπόν ποιος ελέγχει ποιον…».

Πρόεδρος :Τον Μάιο του 2017 ο δικηγόρος σας δεν ήρθε σε επαφή με τον Αρ. Φλώρο;

Μάρτυρας :Είχε πάει στις φυλακές να δει έναν πελάτη του. Μου είπε (σ.σ ο δικηγόρος του) ότι ο Αρ. Φλώρος του είπε ότι αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως σαφή απειλή κατά της ζωής μου.

«Μου χτυπούσαν άγνωστοι το κουδούνι βράδυ»

«Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος» ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως ζούσε στιγμές όπου «το βράδυ χτυπάγανε τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω».

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 τον κάλεσε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος και του ζήτησε να συναντηθούν. «Του εξέφρασα την ενόχληση μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του, μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος αθώος Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου.

Εκεί  ο Μιχ.Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Αρ. Φλώρος θα αθωωθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ. Του είπα ότι οι επόμενες συναντήσεις θα είναι μόνο με τους δικηγόρους μου».

Παράλληλα, ο Γ. Αντωνόπουλος επιβεβαίωσε και την συνάντηση με τον Αρ. Φλώρο μέσω τρίτου δικηγόρου.

«Δεν είμαι τρελός να καταδιώκω έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος θα με ακολουθεί μια ζωή» ανέφερε προσθέτοντας πως στη συνάντηση ο Αρ. Φλώρος του είπε ότι τον κυνηγά για το θέμα της διαιτησίας.

Η κατάθεση του Γ.Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου 2019 ενώ η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αρ. Φλώρο.

newsit.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ