2019-03-14 16:45:24
Φωτογραφία για Στο τραπέζι το όνομα της Ακριβοπούλου για το Κεντρικό Δελτίο της ΕΡΤ
ανησυχία για τα χαμηλά νούμερα - όλο το ρεπορτάζ

Ενδεικτική του έντονου προβληματισμού που κυριαρχεί στους κόλπους της διοίκησης της ΕΡΤ, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις «χαμηλές πτήσεις» της κρατικής τηλεόρασης είναι η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου, Γιάννη Δρόσου, του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Γιάννη Σμυρλάκη, του συντονιστή όλων των Μέσων της ΕΡΤ και του εντεταλμένου συμβούλου Ενημέρωσης, Νίκου Μερτζάνη, για το μέλλον των δελτίων ειδήσεων και των πολιτικών εκπομπών. Βλέπετε, το γεγονός ότι το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αδυνατεί να δώσει το ισχυρό στίγμα που θα περίμενε το σύστημα Τσίπρα, ενόψει των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων και λόγω της δημοσκοπικής πτώσης του κυβερνώντος κόμματος, έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλα τα επίπεδα.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση, με την καθοδήγηση του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, κάνει την ύστατη προσπάθεια για να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση
. Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η αλλαγή σκυτάλης όσον αφορά την παρουσίαση των καθημερινών δελτίων ειδήσεων. Μάλιστα, ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν στην εν λόγω σύσκεψη για την πιθανή αντικατάσταση της Δώρας Αναγνωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ήταν -προφανώς με τις ευλογίες της Ηρώδου Αττικού- και αυτό της Κατερίνας Ακριβοπούλου, η εκπομπή της οποίας μπορεί να μη συγκεντρώνει ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης (το αντίθετο μάλιστα), ωστόσο, η ίδια θεωρείται πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως διαμηνύουν οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης προοπτικής, η Κ. Ακριβοπούλου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ακραίες στοχεύσεις της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, ενώ έχει τα φόντα να προσθέσει και το στοιχείο της ίντριγκας, που, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, απουσιάζει παντελώς από τα δελτία της ΕΡΤ. Στον αντίποδα, ορισμένες πιο... ψύχραιμες φωνές επισημαίνουν πως, αν υλοποιηθεί το σχετικό σενάριο, αυτομάτως η κυβέρνηση θα χάσει κάθε επιχείρημα για να αντικρούσει τη ρητορική περί πλήρους μετατροπής της κρατικής τηλεόρασης σε «ΣΥΡΙΖΑ TV».

Πηγή:Parapolitika.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ