2012-06-11 16:11:17
Φωτογραφία για Έμεινε πιστός στο πλάνο του και νίκησε!
Πολλαπλή σημασία έχει η νίκη που πήρε ο Lewis Hamilton στον Καναδά, καθώς πέρα από το ότι είναι η πρώτη του φετινή, τον φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από 7 αγώνες και του τονώνει φυσικά το ηθικό.

Όπως είπε μετά την πτώση της καρό σημαίας, η ομάδα ακολούθησε το πλάνο που είχε ετοιμάσει από την αρχή του αγώνα (2 pit stop) χωρίς να επηρεαστεί από τη στρατηγική των αντιπάλων.

«Είναι απίθανο συναίσθημα να επιστρέφω στον Καναδά και να έχω τέτοια απόδοση. Αυτή η νίκη είναι τόσο καλή όσο η πρώτη μου στην F1 το 2007. Στην πραγματικότητα είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες που έκανα εδώ και αρκετό καιρό. Αισθάνομαι φανταστικά για να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν πέρναγα την γραμμή. Αυτό είναι που αγαπώ περισσότερο στους αγώνες», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος.

«Στο πρώτο stint ικανοποιήθηκα που έμεινα κοντά στον Seb και ήμουν σίγουρος σε εκείνο το σημείο ότι θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη
. Η στρατηγική μας ήταν πάντα για 2 pit stop. Γνωρίζαμε ότι αυτός θα είναι ο ταχύτερος τρόπος να φτάσεις στον τερματισμό. Φύλαξα τα ελαστικά μου καλά σήμερα και χρησιμοποίησα έχοντας στο μυαλό μου ότι θα κάνουμε δύο pit stop. Είχα 100% τον έλεγχο και καταλάβαινα τι συνέβαινε στον αγώνα – ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες μου από αυτήν την άποψη. Πάντα γνώριζα που έχανα χρόνο, κάτι που με βοήθησε. Κάθε νίκη είναι διαφορετική. Ήταν ιδιαίτερη και για την ομάδα και για τους ανθρώπους στο εργοστάσιο. Τέλος, η στήριξη των θαυμαστών ήταν απίθανη – η νίκη είναι αφιερωμένη σε εκείνους», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο Jenson Button συνέχισε το σερί κακών αποτελεσμάτων που έχει ξεκινήσει από το Μπαχρέιν και μετά. Στον Καναδά, ο Βρετανός τερμάτισε 16ος αντιμετωπίζοντας και πάλι πρόβλημα με την πρόσφυση.

«Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Lewis και όλη την ομάδα – βρήκαν την ταχύτητα σήμερα και ο Lewis έκανε καλή δουλειά. Εγώ από την άλλη δεν είχα ταχύτητα σήμερα και δεν μπόρεσα να φυλάξω τα ελαστικά. Γενικά, στα τελευταία GP δεν πήγα καλά. Αλλά κάθε φορά που κάνουμε αλλαγές στο μονοθέσιο ελπίζουμε να πάμε καλύτερα και να βελτιωθούμε, ελπίζω λοιπόν να λύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Martin Whitmarsh δήλωσε: «Ο Lewis οδήγησε φανταστικά. Επισκίασε τον Seb για τους πρώτους περίπου 12 γύρους, στη συνέχεια τον πλησίασε, καθώς το πρώτο pitstop πλησίαζε. Όταν ο Seb βγήκε με φρέσκα ελαστικά στον 16ο γύρο, ο Lewis πραγματικά έβαλε τα δυνατά του, έκανε το pitstop στον 17ο γύρο και επανήλθε στον αγώνα μπροστά από τον Seb. Τότε, όταν ο Fernando (Alonso) έκανε το δικό του pitstop, και βγήκε μπροστά από τον Lewis, τότε ο δεύτερος έδειξε το έμφυτο αγωνιστικό του ένστικτο προσπερνώντας τον σε μικρό διάστημα και συνέχισε σταθερά να απομακρύνεται. Ήταν μαγική απόδοση από έναν φοβερό οδηγό στην καλύτερή του φόρμα. Για τον Jenson, αντίθετα ήταν ακόμα μια μέρα, στην οποία εμείς η ομάδα του δεν καταφέραμε να του δώσουμε τα εργαλεία με τα οποία μπορεί να κάνει φανταστική δουλειά που όλοι ξέρουμε ότι είναι ικανός να κάνει και την οποία έκανε εξαιρετικά εδώ πέρσι. Έχασε χρόνο την Παρασκευή από όχι λάθη δικά του, δεν μπόρεσε να κάνει τις κατατακτήριες όσο καλά μπορούσε αν δεν έχανε χρόνο την Παρασκευή και ίσως να ήταν με λιγότερα προβλήματα σήμερα αν δεν είχε το πρόβλημα στο στήσιμο της ανάρτησης, διαφορετικό από αυτό του Lewis, το οποίο τον άφησε με αρκετή φθορά στο πίσω ελαστικό. Θα πρέπει να το εξετάσουμε αυτό».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ