2019-03-15 20:42:42
Φωτογραφία για Η Apple ακυρώνει 355.000 πιστοποιητικά υπογραφής
Η Apple ακυρώνει πρόσφατα χιλιάδες πιστοποιητικά υπογραφής εξαιτίας ενός σημαντικού σφάλματος SSL.Στις 3 Μαρτίου 2019, η Apple διαπίστωσε ότι εξέδιδαν πιστοποιητικά TLS Server και S / MIME με μη συμβατούς σειριακούς αριθμούς.  

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Apple , η εταιρία γνώριζε για το πρόβλημα κατά την εξέταση μιας ενημερωμένης έκδοσης του λογισμικού CA (Certificate Authority) που χρησιμοποιείται για την έκδοση πιστοποιητικών SSL.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκε αυτό το περιστατικό, έχουν επηρεαστεί περισσότερα από 878.000 πιστοποιητικά, από τα οποία η Apple έχει ήδη ακυρώσει 355.000 πιστοποιητικά . Αυτό αναγκάζει τα νέα αρχεία Mobile Provisioning να μην περιλαμβάνουν καταχωρίσεις δικαιωμάτων αναγνωριστικών των εφαρμογών και των ομάδων πρόσβασης-κλειδιών.

Αυτό το σφάλμα επηρεάζει μόνο τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ένα νέο προφίλ κάθε φορά η που δημιουργούν και υπογράφουν μια εφαρμογή. Δεδομένου ότι τόσο το XCode όσο και το Cydia Impactor βασίζονται σε προφίλ, δεν μπορούν πλέον να δημιουργούν ή να υπογράφουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας δωρεάν ή πληρωμένο πιστοποιητικό προγραμματιστή. Ο προσομοιωτής του XCode, από την άλλη πλευρά, συνεχίζει να λειτουργεί όπως είναι φυσικό.


Ωστόσο, οι χρήστες της Apple δεν είναι μόνοι.Και η Google, το GoDaddy, το Instagram και το Facebook (και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε η συντήρηση) επηρεάζονται επίσης οι χρήστες.

Πότε θα διορθώσει η Apple αυτό το σφάλμα;

Η Apple σταμάτησε να εκδίδει πιστοποιητικά υπογραφής με μη σειριακούς αριθμούς που δεν συμμορφώνονται και σκοπεύει σύντομα να αναπτύξει και να κυκλοφορήσει μια διόρθωση.

Αν και ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει την επιτυχία με πολλές τροποποιήσεις του XCode, δεν υπάρχει ενιαία λύση που να λειτουργεί για όλους τους χρήστες.

Εάν είστε κάτοχος συσκευής jailbroken, υπάρχει μια αρκετά απλή λύση σε αυτό το σφάλμα.Απλά προχωρήστε και εγκαταστήστε το εργαλείο υπογραφής ReProvision , το οποίο λειτουργεί τόσο με δωρεάν όσο και με πληρωμένα πιστοποιητικά. Ωστόσο, θα λειτουργήσει μόνο για εφαρμογές ή αρχεία IPA που εγκαταστάθηκαν προχθές και παλιότερα.

ο βοηθητικό πρόγραμμα υπογραφής Cydia Impactor θα παραμείνει προς το παρόν μέχρι να υπάρχει μια ενημέρωση από τον Saurik
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ