2019-03-16 12:01:46
Φωτογραφία για Αλλαγή διοίκησης στην ακριτική 98 ΑΔΤΕ στη Λέσβο (ΦΩΤΟ)
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς

Με μία αναφορά στις παραδόσεις του νησιού της Λέσβου και σοτυς νησιώτες κατοίκους του, «στον υπέροχο λαό της, που μέσα από το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα, και όχι μόνο, απέδειξε ανεπιτήδευτα σε όλο τον κόσμο, ότι οι έννοιες της φιλοξενίας και του ανθρωπισμού έχουν πολύ βαθιές, αρχέγονες ρίζες, σ' αυτόν τον τόπο», σημείωσε χαρακτηριστικώς ο νέος στρατιωτικός Διοικητής της τοπικής 98 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης, κατά τη σημερινή τελετή παραδόσεως-παραλαβής καθηκόντων που πραγματοποιήθηκε στο νησί, από τον εκτελώντα προσωρινώς χρέη διοικητή Ταξίαρχο Δημήτριο Βακεντή, έως σήμερα υποδιοικητή της 98ης ΑΔΤΕ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γιώργος Καμπάς, οι οποίοι στη συνέχεια επισκέφθηκαν το επιτηρητικό φυλάκιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ» και το 265ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής.


Στο χαιρετισμό του στη Λέσχη Αξιωματικών ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, με μειωμένους προϋπολογισμούς κατάφεραν με ίδιες δυνάμεις να κρατήσουν την αποτρεπτική δύναμη, να είναι ισχυρή. Οφείλουμε να πούμε, είπε ο κ. Ρήγας, ότι όλη αυτή η προσπάθεια η οποία έγινε δημιούργησε αίσθημα ασφάλειας και στην κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα να είναι ειρηνική, να μη μπορεί κανείς να διανοηθεί να σκεφτεί οτιδήποτε να κάνει με την ακεραιότητα της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στους λόγους της επισκέψεώς του στη Μυτιλήνη τόνισε ότι «ο νέος στρατηγός ήταν αυτός που κράτησε τη δύσκολη περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης». Και πρόσθεσε: «Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ κυρίως για την επάρκεια με την οποία αντιμετώπισε το θέμα αυτό από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων», σημειώνοντας και τη γενικότερη συμβολή των ΕΔ σε κοινωνικά ζητήματα.

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ